• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts valodas centra direktora amata kandidātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.2002., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66754

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar domu par valsts ilgtspējīgu attīstību

Vēl šajā numurā

25.09.2002., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts valodas centra direktora amata kandidātiem

Pēc iepazīšanās ar Valsts civildienesta pārvaldes komisijas ieteikumu par Valsts valodas centra direktora amata pretendentiem tieslietu ministre I. Labucka nolēma atbalstīt A. Timuškas kandidatūru virzīšanai tālāk apstiprināšanai Ministru kabinetā.

Tieslietu ministre, rūpīgi vērtējot abu pretendentu — A. Timuškas un M. Birzgaļa — kandidatūras, uzskatīja, ka profesionālā ziņā pārāks ir līdzšinējais Valsts valodas centra direktora vietas izpildītājs.

A. Timuškas filoloģijas doktora zinātniskais grāds un iepriekšējā darba pieredze, vairāk nekā trīsdesmit viņa zinātniskās publikācijas laikā no 1990.gada līdz 2002.gadam, kā arī stažēšanās un iegūtā darba pieredze ārvalstīs pārliecināja ministri, ka viņš ir piemērots kandidāts Valsts valodas centra direktora amatam.

A. Timuška pārvalda vairākas svešvalodas — angļu, vācu, krievu un lietuviešu (vidējas prasmes līmenī arī franču, itāļu, zviedru valodu), kas tika uzskatīta par priekšrocību salīdzinājumā ar otru pretendentu, lai pārstāvētu Valsts valodas centru starptautiskās konferencēs un dažādos forumos. Tieslietu ministre uzskata, ka Valsts valodas centra direktoram nav nepieciešama juridiskā izglītība, jo tiesību zinātņu speciālists var ieņemt arī direktora vietnieka amatu.

Tieslietu ministre uzskata, ka, ņemot vērā A. Timuškas apņemšanos turpmāk rūpīgāk pievērsties stratēģijas plānošanai, viņš pēc apstiprināšanas Ministru kabinetā sekmīgi varēs vadīt Valsts valodas centru.

Leonards Pāvils, TM preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!