• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
8.Saeimas vēlēšanu iecirkņi ir sākuši savu darbu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.2002., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66761

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijā savu darbu sākuši jauni ārvalstu vēstnieki

Vēl šajā numurā

25.09.2002., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

8.Saeimas vēlēšanu iecirkņi ir sākuši savu darbu

Šodien, 25.septembrī, visā Latvijā un ārvalstīs darbu sāks 8.Saeimas vēlēšanu iecirkņi, kas līdz vēlēšanu dienai būs atvērti vismaz četras stundas dienā.

Šajā laikā vēlēšanu iecirkņos balsot nevarēs, taču vēlētājiem būs iespēja iepazīties ar 8.Saeimas vēlēšanām pieteiktajiem deputātu kandidātu sarakstiem, ziņām par kandidātiem, priekšvēlēšanu programmām un balsošanas kārtību. Šajās dienās vēlēšanu iecirkņos jāpiesaka arī balsošana vēlētāju atrašanās vietā tiem vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēs ierasties vēlēšanu iecirknī vēlēšanu dienā. Lūgt organizēt balsošanu savā atrašanās vietā drīkst arī šo vēlētāju kopēji.

Lai pieteiktu balsošanu mājās, vēlētājam jāsastāda rakstveida iesniegums, kas jānogādā tuvākajā vēlēšanu iecirknī. Nogādāt iesniegumu vēlēšanu iecirknī var ne tikai sociālās palīdzības dienesta darbinieks, bet jebkura vēlētāja uzticības persona — rads, draugs, pastnieks vai kaimiņš.

Iesniegumā jānorāda vēlētāja vārds, uzvārds, personas kods, pases numurs, precīza vēlētāja atrašanās vietas adrese, neaizmirstot norādīt arī ēkas ārdurvju kodu, ja tāds ir, un iemesls, kādēļ balsošana vēlētāja atrašanās vietā nepieciešama. Iesniegumā ieteicams norādīt arī kontakttālruni, pa kuru vēlētājs sazvanāms problēmsituācijās.

Centrālā vēlēšanu komisija atgādina, ka balsošanu vēlētāja atrašanās vietā nevar pieteikt pa telefonu, jo rakstveida iesniegums šobrīd ir vienīgā iespēja, kā izvairīties no viltus pieteikumiem. Parakstot iesniegumu, vēlētājs uzņemas atbildību par izsaukuma patiesumu, kas savukārt ļauj nodrošināt līdzdalību vēlēšanās tiem vēlētājiem, kuriem balsošana savā atrašanās vietā ir vienīgā iespēja piedalīties vēlēšanās.

8.Saeimas vēlēšanām pilsētu domes, pagastu padomes un novadu domes Latvijā ir izveidojušas 944 vēlēšanu iecirkņus. 35 vēlēšanu iecirkņi izveidoti arī ārvalstīs.

Savukārt informācija par vēlēšanu iecirkņu adresēm un darba laikiem pieejama pašvaldībās, pilsētu, pagastu vai novadu vēlēšanu komisijās un rajonu vēlēšanu komisijās, kā arī šo informāciju var meklēt uzziņu dienestos pa tālruņiem 118 vai 7222222 un Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā internetā (www.cvk.lv).

Centrālās vēlēšanu komisijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!