• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vilcienu ražošanas atdzimšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2002., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66809

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zemnieku likteni sarunu šūpolēs

Vēl šajā numurā

27.09.2002., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vilcienu ražošanas atdzimšanu

Pirmie rekonstruētie un modernizētie vilcieni ir sākums vilcienu ražošanas atdzimšanai Latvijā. Valdība, pieņemot lēmumu par atbalsta sniegšanu VAS “Latvijas dzelzceļš” (LDz), panākusi to, ka pasažieriem tiek piedāvāti komfortabli elektrovilcieni un tajā pašā laikā pazeminātas vilcienu biļešu cenas. Vilcienu rekonstrukcija ir pierādījusi: industrija Latvijā nav mirusi, bet gan gaida jaunus uzdevumus. Nauda līdzīgiem projektiem jāpiešķir arī turpmāk. Satiksmes ministrijai un LDz ir izveidojusies cieša sadarbība un katru gadu tiek atjaunotas sliedes apmēram 100 kilometru garumā, lai palielinātu vilcienu kustības ātrumu un drošību. Drīzumā ātrvilcieni kursēs ne tikai uz Daugavpili, bet arī uz Ventspili, Liepāju, Valmieru u.c.

Atjaunotie vilcieni pierāda, ka arī mūsu pašu inženieri un strādnieki ir gatavi darboties pasaules līmenī, jauno vilcienu vilces tagad ir labākas nekā Eiropā.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Saeimas pieņemto šā gada valsts budžetu VAS “Latvijas dzelzceļš” pasažieru pārvadājumu ritošā sastāva atjaunošanai piešķirti 3 100 000 latu. Par šo naudas summu šogad PV veiks kopumā 62 elektrovilcienu un dīzeļvilcienu vagonu remontu, rekonstrukciju un modernizāciju, kas dos iespēju ievērojami palielināt vilcienu ritošo sastāvu skaitu, kā arī paaugstināt pasažieru apkalpošanas kvalitāti, palielinot vagonos komforta līmeni.

Šogad tiks izremontēts un rekonstruēts 51 elektrovilciena vagons un 11 dīzeļvilcienu vagoni. Atjaunotajiem elektrovilcieniem ir cits ārējais krāsojums: ierastās zaļās krāsas vietā jaunie vagoni būs krāsoti zili dzeltenās krāsās ar baltu un pelēku līniju akcentiem. Visos atjaunoto elektrovilcienu vagonu pasažieru salonos būs ierīkotas temperatūras režīma automātiskās nodrošināšanas sistēmas un uz grīdām uzklāts jauns linoleja segums. Savukārt vagonos, kam veic galveno kapitālo remontu vai rekonstrukciju, pasažieriem pieejamais komforta līmenis būs vēl augstāks: mīkstie sēdekļi, velosipēdu novietošanas kronšteini, jauna veida apgaismes ķermeņi - luminiscences gaismas līnijas pie griestiem visa vagona garumā, jaunas informatīvās sistēmas, ekoloģiski nekaitīgas biotualetes elektrovilcienu gala vagonos, kā arī galdiņi pie vagonu logiem starp pasažieru sēdekļiem dīzeļvilcienos.

 

LETA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!