• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Kanādas sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2002., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66881

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tikšanās, kas apliecina kaimiņu veiksmīgo sadarbību

Vēl šajā numurā

27.09.2002., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Kanādas sadarbību

Trešdien, 25. septembrī, Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar jauno Kanādas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Robertu Andrigo, kurš sācis darbu Latvijā.

A.Bērziņš uzsvēra, ka Latvijas un Kanādas attiecības tradicionāli ir bijušas labas un ir svarīgi veicināt savstarpējās ekonomiskās un tirdzniecības attiecības, palielināt tirdzniecības apjomus un attīstīt sadarbības projektus.

Ministru prezidents iepazīstināja jauno vēstnieku ar Latvijas ārpolitikas prioritātēm — integrāciju NATO un ES, kā arī labu attiecību izveidi ar visām kaimiņvalstīm, atzīmējot, ka visās jomās Latvijai ir labi panākumi un vēl šogad sagaidāmi uzaicinājumi iestāties NATO un ES.

R.Andrigo piekrita pozitīvajam abu valstu attiecību raksturojumam, atzinīgi novērtēja Latvijas virzību uz NATO un ES, drošības palielināšanu reģionā un uzsvēra nepieciešamību iesaistīt Kanādas biznesa pārstāvjus aktīvākā sadarbībā ar Latviju. R.Andrigo pauda pārliecību, ka pēc Latvijas integrācijas ES pavērsies jaunas iespējas gan pašas Latvijas attīstībai, gan attiecību veidošanai ar citām valstīm.

Sarunas laikā pārrunātas iespējas atvieglot Latvijas pilsoņiem vīzu iegūšanu ceļošanai uz Kanādu. A.Bērziņš aicināja R.Andrigo apsvērt iespēju vīzu izsniegšanai Kanādas vēstniecībā Rīgā, nevis Varšavā, kā tas ir pašlaik.

Sarunas noslēgumā abas puses apliecināja gatavību sekmēt sadarbību un attīstīt labas attiecības.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!