• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pieteikšanās kārtību kompensāciju saņemšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2002., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66931

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.6

Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumi Daugavpils pilsētā

Vēl šajā numurā

01.10.2002., Nr. 140

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pieteikšanās kārtību kompensāciju saņemšanai

Pagājušajā nedēļā Ministru kabinets atbalstīja Zemkopības ministrijas ierosināto un izstrādāto rīkojuma projektu “Par agroklimatisko apstākļu — sausuma — izraisītās lauksaimniecības krīzes situācijas stabilizāciju”. Saskaņā ar to Finansu ministrijai tika uzdots, “sagatavojot priekšlikumus grozījumiem likumā “Par valsts budžetu 2002.gadam””, izskatīt iespēju prioritāri paredzēt papildu dotāciju no vispārējiem ieņēmumiem 5,923066 miljonu latu apmērā Zemkopības ministrijas valsts pamatbudžeta programmai “Valsts atbalsts Eiropas Savienības kvalitātes prasībām atbilstošas produkcijas ražošanai”. Tātad — šos līdzekļus lauksaimniekiem paredzēts piešķirt papildu subsīdijām.

Jau minētos 5,92 miljonus veido kompensācijas slaucamo govju un zīdītājgovju (gaļas šķirņu liellopu māšu) īpašniekiem — 23 lati par mājlopu, kā arī aitu un kazu, kuras vecākas par 12 mēnešiem, turētājiem — 3,45 lati par dzīvnieku.

Vienīgais kritērijs kompensācijas saņemšanai – mājdzīvniekiem jābūt reģistrētiem atbilstoši Ministru kabineta 1998.gada 13.janvāra noteikumiem Nr.10 “Dzīvnieku un ganāmpulku reģistrēšanas noteikumi”. Vērā tiks ņemti SIA “Valsts ciltsdarba informācijas datu apstrādes centrs” līdz 1. oktobrim apkopotie dzīvnieku reģistrācijas dati.

Uz kompensāciju var pretendēt kā juridiskas, tā fiziskas personas, tātad — kā piemājas saimniecību, tā zemnieku saimniecību ganāmpulku īpašnieki. Tikai jārēķinās, ka zaudējumu atlīdzība nenotiks skaidrā naudā, tātad jābūt atvērtam norēķinu kontam bankā.

Tā kā papildu dotāciju piešķiršana pati par sevi ir darba un laika ietilpīgs process, Zemkopības ministrija aicina nezaudēt laiku mājdzīvnieku īpašniekiem veicamajos pasākumos. Tādēļ zemkopības ministrs Atis Slakteris 2002. gada 27. septembrī ir parakstījis rīkojumu Nr.244 “Par agroklimatisko apstākļu radīto zaudējumu deklarēšanu”.

No 1.oktobra līdz 15.novembrim uz kompensāciju pretendējošajiem lopu turētājiem Lauku atbalsta dienesta reģionālajās pārvaldēs jāiesniedz deklarācija par agroklimatisko apstākļu radītajiem zaudējumiem (veidlapa pievienota rīkojuma Nr.244 (“Latvijas Vēstnesis”, 01.10.2002., Nr.140) pielikumā). Tajā jāuzrāda gan jau minētā banka, tās kods un konts, gan arī ganāmpulka reģistrācijas numurs un lopu skaits. Kopā ar deklarāciju jāiesniedz arī dzīvnieku saraksts, kurā norādīti dzīvnieku reģistrācijas numuri.

Ja iesniegtā informācija neatbildīs Valsts ciltsdarba informācijas datu apstrādes centra (VCIDAC) datiem, ganāmpulka īpašniekam to nāksies precizēt, apmeklējot vai sazinoties ar VCIDAC reģionālajiem darbiniekiem. Tāpēc pieteikšanos un deklarēšanu nevajadzētu atlikt uz pēdējām dienām.

Zemkopības ministra rīkojumā par zaudējumu deklarēšanu paredzēts arī “veikt izlases veida pārbaudes par pretendenta deklarācijā ietvertās informācijas atbilstību un pārbaudīt situāciju ganāmpulkā sadarbībā ar Pārtikas un veterinārā dienesta teritoriālās pārvaldes, Ciltsdarba valsts inspekcijas darbiniekiem”.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!