• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2002. gada 25. septembra lēmums Nr. 96 "Par licences siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanai koģenerācijas stacijās izsniegšanu SIA "Cēsu būvnieks"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2002., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66961

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Francija atbalsta Latvijas dalību ES un NATO

Vēl šajā numurā

02.10.2002., Nr. 141

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija

Veids: lēmums

Numurs: 96

Pieņemts: 25.09.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.96

(prot. Nr.52(82), 2.p.) Rīgā 2002. gada 25. septembrī

Par licences siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanai koģenerācijas stacijās izsniegšanu SIA “Cēsu būvnieks”

Pamatojoties uz likuma “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” 9. panta pirmās daļas 4. punktu un otro daļu, padome nolemj:

1. Izsniegt SIA “Cēsu būvnieks” licenci Nr.21003/11003 siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanai koģenerācijas stacijās.

2. Noteikt licences darbības termiņu no 2002. gada 25. septembra līdz 2022. gada 24. septembrim.

3. Noteikt licences darbības zonu — Rūpniecības ielā 13, Cēsīs; Bērzaines ielā 38, Cēsīs un Birzes ielā 31, Cēsīs.

4. Noteikt īpašos nosacījumus sabiedrisko pakalpojumu sniegšanai:

1) Licences saņēmējam ir tiesības un pienākumi veikt uzņēmējdarbību siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanā licencē noteiktajā darbības zonā Cēsu pilsētā koģenerācijas stacijās saskaņā ar Enerģētikas likumu, likumu “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem”, Ministru kabineta 08.01.2002. noteikumiem Nr.9 “Prasības koģenerācijas stacijām un kārtība, kādā nosakāma saražotās elektroenerģijas pārpalikuma iepirkšanas cena”, Ministru kabineta noteiktajiem elektroenerģijas piegādes un lietošanas noteikumiem, siltumenerģijas piegādes un lietošanas noteikumiem, citiem tiesību aktiem un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (turpmāk — komisija) lēmumiem.

2) Koģenerācijas stacijās uzstādītās siltuma un elektriskās jaudas:

Rūpniecības ielā 13 — siltuma jauda 3,2 MW, elektriskā jauda 1,27 MW;

Bērzaines ielā 38 — siltuma jauda 0,204 MW, elektriskā jauda 0,122 MW;

Birzes ielā 31 — siltuma jauda 5,9 MW, elektriskā jauda 1,654 MW.

3) Siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošana jāuzsāk:

Rūpniecības ielā 13 — līdz 2002. gada 15. oktobrim;

Bērzaines ielā 38 — līdz 2002. gada 15. novembrim;

Birzes ielā 31 — līdz 2003. gada 1. novembrim.

4) Koģenerācijas stacijās saražotās siltumenerģijas tarifus nosaka saskaņā ar komisijas izstrādāto metodiku.

Elektroenerģijas tarifus nosaka saskaņā ar Ministru kabineta 08.01.2002. noteikumiem Nr.9 “Prasības koģenerācijas stacijām un kārtība, kādā nosakāma saražotās elektroenerģijas pārpalikuma iepirkšanas cena”.

5) Licences saņēmējam jānodrošina tīklā nodotās siltumenerģijas uzskaite un ūdens uzskaite, kā arī siltumenerģijas ražošanas atbilstība patēriņa režīmam.

6) Tehnoloģiskajā procesā izmantojamais kurināmais:

Rūpniecības ielā 13 — dabasgāze;

Bērzaines ielā 38 — dabasgāze;

Birzes ielā 31 — biomasa (šķelda, zāģu skaidas u.c.).

7) Licences saņēmējam jānodrošina kurināmā efektīva izmantošana.

8) Licences saņēmēja rīcībā jābūt siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanai koģenerācijas stacijās nepieciešamām lietām, priekšmetiem un mantai. Tie ir: koģenerācijas staciju ēkas, ūdenssildāmie un tvaikakatli, tvaika turbīna ar ģeneratoru, gāzes turboģeneratori, gāzes apgādes sistēmas, dūmgāzu recirkulācijas, tīrīšanas un izvades sistēmas, ciklona separators, ūdens un kanalizācijas sistēmas, ķīmiskā ūdens attīrīšanas iekārtas, katlu ekonomaizeri, iekšējās un ārējās cauruļvadu sistēmas, katlu tīrīšanas iekārtas, sūkņi, ventilatori, barošanas ūdens tvertnes, mērīšanas, regulēšanas un vadības iekārtas, cietā kurināmā noliktava, elektrotīkli, kā arī citas koģenerācijas staciju ierīces un iekārtas. Lietu, priekšmetu un mantu daudzums un veids var mainīties, pildot pienākumus licencētajā uzņēmējdarbībā siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanā.

9) Licences saņēmējam jāievēro vides aizsardzības normatīvo aktu prasības un jāizpilda ar reģionālās vides pārvaldi saskaņoto plānu apkārtējās vides aizsardzībā prasības.

10) Licences saņēmējam jānodrošina nepārtraukta sabiedrisko pakalpojumu sniegšana, attiecīgajā regulējamā nozarē noteikto sabiedrisko pakalpojumu drošības prasību ievērošana un darbinieku kvalifikācijas atbilstība, kā arī tehniskajiem noteikumiem, standartiem un līgumu nosacījumiem atbilstoša sabiedrisko pakalpojumu kvalitāte.

11) Licences saņēmēja pienākums ir plānveidīgi attīstīt savu darbību un piedalīties koordinētas un efektīvas energoapgādes plānošanā, nodrošināšanā un attīstīšanā.

12) Komisijai ir tiesības uzdot Licences saņēmējam sasniegt noteiktus tehniskās un ekonomiskās darbības rādītājus, kas noteikti normatīvajos aktos un atbilst valsts enerģētikas politikai.

13) Licences saņēmējam ir pienākums periodiski informēt komisiju par savu darbību un izmaiņām siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanā saskaņā ar normatīvajiem aktiem un komisijas lēmumiem, kā arī pēc komisijas pieprasījuma iesniegt komisijai aprēķinu valsts nodevas par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu maksājumam, norādot katra sniegtā sabiedriskā pakalpojuma veida neto apgrozījumu iepriekšējā saimnieciskā gadā.

14) Licences saņēmējam pēc siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanas uzsākšanas līdz katra gada 31. janvārim jāiesniedz komisijai pārskats par iepriekšējā gadā paveikto un plānoto darbību, kurā jāietver ziņas par:

a) pasākumu plānu apkārtējās vides aizsardzībā un atskaiti par paveikto atbilstoši iepriekšējā gada apkārtējās vides aizsardzības plānam;

b) gada plāna izpildi atbilstoši ilgtermiņa attīstības plānā noteiktajam;

c) faktisko un plānoto siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanas apjomu;

d) peļņas, investīciju un kredītu plānoto izlietojumu (esošo objektu rekonstrukcija, jaunu objektu celtniecība, tehnisko iekārtu modernizācija, zudumu samazināšana);

e) plānotiem pasākumiem, kas nepieciešami siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanas drošības nodrošināšanai;

f) ziņas par iepriekšējā gadā patērēto kurināmo.

15) Licences saņēmējam līdz katra gada 31. maijam jāiesniedz komisijai uzņēmuma iepriekšējā gada pilns pārskats.

16) Licences saņēmējam ir pienākums nodrošināt komisijai iespējas uzraudzīt pakalpojumu sniegšanas kvalitāti un licences nosacījumu ievērošanu, pieprasīt informāciju par Licences saņēmēja saimnieciskās un finansiālās darbības rādītājiem, kā arī nodrošināt komisijas piekļuvi pārbaužu veikšanai, t.i., nodrošināt piekļuvi dokumentācijai un iekārtām atbilstoši likumam “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” un nozaru likumiem.

17) Licences saņēmējam jānodrošina atsevišķa grāmatvedības uzskaite par licencēto uzņēmējdarbību siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanā, jāievēro uzņēmuma finansu līdzekļu plānošanas stratēģija ar nolūku efektīvi izmantot finansu resursus.

18) Licences saņēmējs nav atbildīgs, ja licences nosacījumu izpilde nav iespējama nepārvaramas varas apstākļu dēļ.

19) Licences saņēmējs nav tiesīgs licenci nodot citām personām un ir atbildīgs par licences izmantošanu, licences nosacījumu ievērošanu un izpildi.

20) Licences saņēmējs valsts nodevu par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu maksā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un apmērā.

21) Licences saņēmējs var apturēt, pārtraukt vai izbeigt siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanu normatīvajos aktos paredzētā kārtībā.

22) Licences saņēmējam licenci var grozīt vai anulēt saskaņā ar Enerģētikas likumu un likumu “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem”.

Šo lēmumu var pārsūdzēt mēneša laikā no tā saņemšanas dienas Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja p.i. E.Karnītis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!