• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības fondu potenciālo izmantošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2002., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66969

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

02.10.2002., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības fondu potenciālo izmantošanu

Finansu ministrijas Reģionālās politikas un plānošanas pārvalde sadarbībā ar Ekonomikas ministrijas Tautsaimniecības padomi (TSP) un Zemkopības ministriju ir sagatavojusi aptaujas anketas uzņēmējiem, lai noskaidrotu uzņēmēju ieinteresētību piedalīties ES strukturālo fondu potenciālā finansējuma izmantošanā saskaņā ar Attīstības plānu.

Aptauju paredzēts veikt līdz šā gada 8. oktobrim.

Attīstības plāna projekts definē Latvijas valdības stratēģiju un konkrētās prioritātes laikam no 2004. līdz 2006. gadam, lai veicinātu sociālo un ekonomisko apstākļu līdzsvarošanu visā Latvijas teritorijā, izmantojot Eiropas strukturālo fondu līdzekļus. Attīstības plāns pēc iestāšanās ES būs pamats strukturālo fondu līdzekļu izmantošanai laikā no 2004. līdz 2006. gadam. Sagaidāmais Eiropas Savienības strukturālo fondu finansu apjoms Latvijai trīs gados varētu sasniegt 560 miljonus eiro. Kopā ar Latvijas puses finansējumu Attīstības plāna finansu pakete veidos vismaz 850 miljoni eiro.

Attīstības plāns kalpos par pamatu publiskā finansējuma piešķiršanai, tāpēc tā sagatavošanā svarīgs posms ir šī dokumenta sabiedriskā apspriešana. Tā kā liela daļa ES struktūrfondu līdzekļu tiks atvēlēti uzņēmējdarbības atbalstam, ir svarīgi jau plāna sagatavošanas procesā noskaidrot uzņēmēju ieinteresētību saņemt atbalstu noteiktās jomās, kā arī noteikt iespējamo finansiālo līdzdalību. ES līdzfinansējums ar uzņēmējdarbību saistītos projektos var būt no 35 līdz 50% atkarībā no konkrētā projekta veida.

Ar Attīstības plāna projektu var iepazīties Reģionālās politikas un plānošanas pārvaldes mājaslapā www.rppp.gov.lv.

Pauls Puķe, Tautsaimniecības padomes sekretariāta vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!