• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par noteikumiem patērētājam drošas gaļas ievešanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2002., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66971

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

02.10.2002., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par noteikumiem patērētājam drošas gaļas ievešanai

Zemkopības ministrijas izstrādātais Ministru kabineta noteikumu projekts “Prasības svaigas gaļas blakusproduktu un gaļas produkcijas ievešanai Latvijā, izvešanai no tās un tranzīta pārvadājumiem” ir izskatīts valsts sekretāru sanāksmē un pašlaik atrodas ministriju saskaņošanā. Šie noteikumi tiek gatavoti pašlaik spēkā esošo MK noteikumu Nr.174 “Kārtība, kādā Latvijā ievedama gaļa” vietā.

Jaunizstrādātie noteikumi ir saskaņoti un harmonizēti ar Eiropas Savienības (ES) četrām direktīvām. Tie paredz stingrāku gaļas aprites izsekojamības nodrošinājumu. Noteikumos iestrādāta arī norma par ātrās reaģēšanas sistēmu — ja šajā pārtikas produktu sektorā kas atgadījies, valsts valstij par to nekavējoties ziņo.

Īpaši tiek uzsvērti to dzīvnieku veselības nosacījumi, kuru gaļa tiek eksportēta uz Latviju vai importēta Latvijā. Noteikumi paredz arī aizliegumu importēt gaļu, kas iegūta no mājlopiem, kuru barošanai izmantota dzīvnieku izcelsmes proteīnu saturoša barība, gaļu mīkstinoši līdzekļi un citas vielas, kas var mainīt gaļas īpašības.

Ietverts arī aizliegums ievest dzīvnieku audus un orgānus, kas var saturēt govju spongiozās encefalopātijas ierosinātājus.

Būtiski, ka noteikumi ietver paplašinātu gaļu saturošo produktu uzskaitījumu. Tātad tie tiks piemēroti jeb veterinārajai kontrolei tiks pakļauts lielāks gaļu saturošo produktu izstrādājumu apjoms.

Tādējādi Zemkopības ministrijas piedāvātais noteikumu projekts iestājas par kvalitatīvas, patērētājam drošas gaļas ievešanu un par uzticamu uzņēmēju. Tas gaļas ievedējuzņēmumam paredz stingrākas prasības normatīvo aktu prasību izpildē.

Līdzīgus noteikumus Zemkopības ministrijas speciālisti izstrādājuši arī piena ievešanai. Tie pašlaik tiek gatavoti MK Komitejas sēdei.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!