• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par savāktajiem parakstiem Satversmes grozījumu ierosināšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.10.2002., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67007

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts galvenā pārtikas un veterinārā inspektora rīkojums Nr.385

Par veterinārajiem sertifikātiem svaigas mājputnu gaļas un mājputnu gaļas produktu ievešanai Latvijas Republikā no Īrijas

Vēl šajā numurā

03.10.2002., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par savāktajiem parakstiem Satversmes grozījumu ierosināšanai

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK), pārbaudot politiskās apvienības “Centrs” iesniegtos parakstus Satversmes grozījumu projekta ierosināšanai par visas tautas vēlētu prezidentu, konstatējusi, ka tai iesniegti 10 289 paraksti, no kuriem 3997 parakstītāji norādījuši kļūdainus kodus.

Lai noskaidrotu, vai šīs ir pārrakstīšanās kļūdas vai arī šādas personas vispār neeksistē, CVK trešdien, 2. oktobrī, nolēma šos parakstus nosūtīt papildu izvērtēšanai Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei.

Līdzšinējie parakstu pārbaužu rezultāti arī atklājuši, ka daudzi paraksti nav noformēti atbilstoši likuma prasībām. Parakstiem trūkst notāra paraksta vai zīmoga, savukārt bāriņtiesās un pagasttiesās apstiprināto parakstu īpašnieki nereti nemaz nav attiecīgās pašvaldības iedzīvotāji.

Lai gūtu papildu pārliecību par šo parakstu līdzskaitāmību, CVK lūgs atzinumu Tieslietu ministrijas speciālistiem. Paredzams, ka politiskās apvienības “Centrs” iesniegto parakstu pārbaudi CVK turpinās arī pēc 8. Saeimas vēlēšanām.

Lai CVK varētu izsludināt nākamo likuma ierosināšanas posmu — 30 dienu ilgu parakstu vākšanu, parakstu pārbaudei jāapliecina, ka Satversmes grozījuma projektu par visas tautas vēlētu prezidentu parakstījuši vismaz 10 000 balsstiesīgo pilsoņu.

Kristīne Bērziņa, CVK priekšsēdētāja palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!