• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Ungārijas sadarbību aizsardzībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.10.2002., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67008

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Savstarpējā solidaritāte veidos jauno Eiropu

Vēl šajā numurā

03.10.2002., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Ungārijas sadarbību aizsardzībā

Trešdien, 2.oktobrī, Aizsardzības un iekšlietu komisijas pārstāvji tikās ar Ungārijas bruņoto spēku komandieri ģenerāli Lajošu Fodoru.

Tikšanās laikā apspriesti jautājumi, kas skar Latvijas un Ungārijas sadarbību militārajā un aizsardzības jomā.

Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Dzintars Kudums uzsvēra, ka Latviju un Ungāriju vieno divpusēja sadarbība un kopīgi risināmie uzdevumi NATO ietvaros.

Ungārijas bruņoto spēku komandieris ģenerālis informēja, ka bruņotajos spēkos notikušas pārmaiņas, kuru pamatā ir parlamenta 1999.gadā atbalstītā Ungārijas bruņoto spēku modernizācijas programma – rīcības plāns desmit gadiem. Minētais dokuments paredz pakāpenisku bruņoto spēku samazināšanu un profesionālas armijas izveidošanu līdz 2006.gadam.

Savukārt Dz.Kudums pastāstīja par komisijas darbu likumdošanas jomā, īpaši akcentējot Saeimas pieņemto Valsts aizsardzības finansēšanas likumu, kas paredz stabila aizsardzības budžeta nodrošināšanu 2% apmērā no iekšzemes kopprodukta no 2003. līdz 2008.gadam. Minētais likums ļauj plānot valsts aizsardzības budžetu noteiktam laika periodam.

L.Fodoru atzīmēja, ka šāds budžeta nodrošinājums bruņotajiem spēkiem Ungārijā tiks sasniegts 2003. gadā, un informēja, ka, iestājoties NATO, tas bija 1,8% no iekšzemes kopprodukta.

Abas puses pārrunāja Latvijas un Ungārijas sadarbības perspektīvas drošības un aizsardzības jomā, uzsverot atvērta dialoga nepieciešamību. Ungārijas bruņoto spēku komandieris izteica pārliecību, ka Latvijas iekļaušanās NATO struktūrās būs pozitīvs ieguldījums drošības jautājumu risināšanā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!