• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vēlēšanu situāciju valstī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2002., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67056

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par efektīvāku kontroli, atbildību un sadarbību

Vēl šajā numurā

04.10.2002., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vēlēšanu situāciju valstī

Vakar, 3. oktobrī, Saeimā tikās Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Guntars Krasts un ārlietu ministrs Indulis Bērziņš, lai pārrunātu Latvijai nozīmīgus ārpolitiskos jautājumus valstij izšķirošā periodā.

Kā informē Saeimas Ārlietu komisija, virkne faktu reljefi iezīmē, ka mobilizējas tie spēki, kuru mērķis ir mainīt Latvijas valsts ārpolitikas kursu, kas neizbēgami ietekmētu valsts iekšpolitiku.

Tas, kas varētu likties kā atsevišķi Latvijas un Krievijas politiķu kontakti, atsevišķi Latvijas un Krievijas ietekmīgu amatpersonu publiski izteikumi par vēlamajām koalīcijām pēc vēlēšanām Latvijā, ir uzskatāms kā vienas labi režisētas ķēdes posmi, kam pamatā ir Latvijas pilsoņiem svešas intereses. Tas liek nopietni raudzīties uz vēlēšanu situāciju valstī laikā, kad tuvojas Latvijai izšķirošais lēmums par NATO paplašināšanos šā gada novembrī un kad Latvija var pabeigt iestāšanās sarunas Eiropas Savienībā.

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs G.Krasts un ārlietu ministrs I.Bērziņš pauž bažas, ka valstī šobrīd tiek gatavota politiska atmosfēra izmaiņām, kas pēc vēlēšanām var pārvilkt svītru daudziem Latvijas pēdējo desmit gadu ieguvumiem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!