• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Flandrijas sadarbības projektiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.2002., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67130

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par priekšlikumiem 2002.gada budžeta grozījumiem

Vēl šajā numurā

08.10.2002., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Flandrijas sadarbības projektiem

Līdz šā gada 13. decembrim ministrijas, pašvaldības, sabiedriskās organizācijas, atsevišķos gadījumos arī uzņēmējsabiedrības var iesniegt pieteikumus projektiem, kas varētu tikt atbalstīti Latvijas un Flandrijas valdības 2003. gada sadarbības programmas ietvaros. Programmas mērķis — attīstīt ES kandidātvalstu un Flandrijas institūciju un uzņēmumu sadarbību, sekmēt demokrātijas, brīvā tirgus ekonomikas un sabalansēta sociālā modeļa veidošanos šajās valstīs. Projektiem jau iepriekš ir jāatrod sadarbības partneris Flandrijā. Projektu maksimālais ilgums ir 3 gadi, maksimālais apjoms — 495 000 eiro. Latvijas pusei jānodrošina līdzfinansējums vismaz 15% apjomā no kopējās projekta summas.

Latvijas un Flandrijas valdības sadarbības programmas ietvaros ar Viduseiropas un Austrumeiropas valstīm tiek atbalstīti Flandrijas un ES kandidātvalstu organizāciju sadarbības projekti jomās, kur Flandrijas pieredze ir visnozīmīgākā: mazo un vidējo uzņēmumu sektors, nodarbinātība, reģionālā ekonomiskā politika, ostu sektors, apkārtējā vide, lauksaimniecība u.c. Projektos ir pieļaujama arī institūciju stiprināšanas komponente, un tiem ir jāatbilst integrācijas Eiropas Savienībā prioritātēm un jāveicina acquis communautaire pārņemšana. Šīs programmas ietvaros netiek atbalstīti tīri investīciju projekti, vienreizējas aktivitātes (semināri, kultūras pasākumi), humānās palīdzības projekti, zinātniskās pētniecības projekti, kuros Flandrijas institūcijas paplašina savas pētījumu programmas, iesaistot kandidātvalstis, un komerciāli projekti.

Programmas apraksts un pieteikums elektroniskā formā ir pieejams nozaru ministrijās, kā arī Flandrijas administrācijas mājaslapā.

Lai sniegtu atbalstu Latvijai sadarbības partneru atrašanā, informāciju par programmu Flandrijas administrācija nosūtījusi elektroniski savā datu bāzē esošajiem interesentiem, kā arī publicējot sludinājumu Flandrijas presē. Sadarbības partneru meklēšanas atbalstam var vērsties arī pie Flandrijas administrācijas komercatašeja Franka van Einde (Frank van Eynde) Beļģijas valdības vēstniecībā Viļņā. Projektu pieteikumi iesniedzami Flandrijas administrācijā vai Latvijas Finansu ministrijā.

Latvijas un Flandrijas sadarbība sākās 1996. gadā, kad tika noslēgts divpusējās sadarbības līgums. 2001. gadā sadarbības programmas ietvaros atbalstīti 2 projekti ar kopējo finansējumu 495 000 eiro, 2002. gadā — 4 projekti ar kopējo finansējumu 490 000 eiro. Sagaidāms, ka arī 2003. gadā Flandrijas finansējuma apjoms saglabāsies līdzšinējā apmērā. Programmas projektus vērtēs abpusēji — flāmu un Latvijas vērtēšanas komiteja.

Finansu ministrijas  preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!