• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Mūsu programma ir lauku iedzīvotājiem domāta". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.2002., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67136

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par angļu vēlmi palīdzēt Latvijai

Vēl šajā numurā

08.10.2002., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Mūsu programma ir lauku iedzīvotājiem domāta”

BRIGMANIS.JPG (13513 bytes)Augusts Brigmanis, Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētājs, — “Latvijas Vēstnesim” 5. oktobrī pulksten 23.10

Pašreizējie provizoriskie vēlēšanu rezultāti liecina, ka par Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS) savas balsis ir atdevuši vairāk vēlētāju, nekā tika prognozēts pirms vēlēšanām. Komentējiet, lūdzu, šo situāciju!

Domāju, ka diezgan lielu vēlētāju atbalstu esam guvuši laukos. Tas pierāda to, ka cilvēki laukos pašreiz neredz tādu spēku, kas varētu laukus izvest no atpalicības, un programma, ko mēs piedāvājam, ir lauku iedzīvotājiem pieņemama. Tomēr ceru, ka arī pilsētās mums būs labi rezultāti, jo pēdējā laikā visai daudz cilvēku ir ienākuši no laukiem, bet saikni ar tiem nav zaudējuši. Jaunietis, dzīvodams pilsētā, tomēr redz, kā dzīvo viņa vecāki laukos. Tātad uz lauku sakārtošanu liktais akcents sevi ir attaisnojis.

Jāatzīst, ka mums izdevies ļoti veiksmīgs salikums — Latvijas Zaļās partijas (LZP) un Latvijas Zemnieku savienības (LZS) elektorāts nepārklājas. Laika gaitā visai stingri izveidojušies atšķirīgie elektorāti šobrīd ir “plusojušies”.

Būtiski ir arī tas, ka abas šīs partijas, izejot cauri periodam, kad mēs nebijām Saeimā, tomēr spēja sevi saglabāt un normāli strādāt. Jau pašvaldību vēlēšanu rezultāti bija mums cerīgi, jo pašvaldību deputātu skaita ziņā mēs ieguvām otro vietu. Cilvēki redzēja, ka šīs partijas nav vis viendienītes, bet nopietni politiskie spēki. Turklāt mums izdevās piesaistīt līderus, kurus gan, īpaši V. Krištopanu, sabiedrība vērtē pretrunīgi, tomēr tie ir cilvēki, kas ar savu atpazīstamību vairo šī saraksta popularitāti.

Cik daudz mandātu jūs cerat iegūt 8. Saeimā?

Starp desmit un piecpadsmit.

Kāds, jūsuprāt, varētu būt nākamās valdības modelis?

Mēs esam labēji orientēta savienība, un skaidrs, ka mēs nekādā gadījumā neiesim kopā ar “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” (PCTVL). Ir gan izskanējušas ziņas, ka partija it kā koķetētu ar PCTVL vai ar atdalīto Jurkāna bloku, bet es gribu uzsvērt, ka lēmumu, vai sadarboties vai nesadarboties, nepieņem atsevišķi cilvēki, bet gan partijas.

Mūsu savienības abas partijas nāks kopā valdes sēdē pirmdien, kad ievēlēs frakcijas vadītāju, vadoties pēc vēlēšanu rezultātiem: ja būs vairāk deputātu kandidātu no LZP, tad frakcijas vadītājs attiecīgi būs no šīs partijas, un otrādi. Sēdē tiks pieņemts arī lēmums, ar kurām partijām darboties kopā koalīcijā. Šeit spektrs ir plašs. Koalīcijas partneri varētu būt gan “Jaunais laiks”, gan Tautas partija, gan Latvijas Pirmā partija.

— Jūs minējāt, ka savienības izveidošana, apvienojoties LZS un LZP, ir sekmējusi potenciālo vēlētāju piesaisti. Tomēr savienībā teorētiski saglabājas risks, ka atšķirīgu viedokļu dēļ var rasties nesaskaņas, kas var novest pie šķelšanās. Cik lielā mērā šāds risks pastāv Zaļo un Zemnieku savienībā?

Šķelšanās būtu iespējama tad, ja viena no savienības partijām pieņemtu lēmumu strādāt kopā ar PCTVL.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!