• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Mūsu kristīgie principi ir mūsu panākumu pamatā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.2002., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67138

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Mūsu programma ir lauku iedzīvotājiem domāta"

Vēl šajā numurā

08.10.2002., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Mūsu kristīgie principi ir mūsu panākumu pamatā”

JEKABSONS.JPG (17096 bytes)Ēriks Jēkabsons, “Latvijas Pirmās partijas” priekšsēdētājs, — “Latvijas Vēstnesim” 5. oktobrī pulksten 23.55

— Vēl neilgi pirms vēlēšanām Latvijas Pirmajai partijai tika prognozēts tikai aptuveni 5 % vēlētāju atbalsts, bet, kā liecina provizoriskie vēlēšanu rezultāti, jūsu atbalstītāju skaits ir divkārt lielāks. Vai šādi vēlēšanu rezultāti jums ir pārsteigums?

— Vēlēšanu rezultāti nebija liels pārsteigums. Mēs redzējām šo vilni nākam un zinājām, ka sabiedrības atbalsts mūsu partijai aug, lai gan tas nebija adekvāti atspoguļots masu medijos un partiju reitingos.

Liela daļa sabiedrības simpatizēja mūsu partijai, taču cilvēki nebija izšķīrušies, vai dot mūsu partijai savu balsi, jo nebija pārliecināti, vai mēs spēsim pārsniegt 5% barjeru un iekļūt Saeimā. Bet tad, kad arī partiju reitingos mūsu atbalstītāju skaits pārsniedza 5%, sabiedrības atbalsts dubultojās, par ko arī liecina vēlēšanu provizoriskie rezultāti.

— Vai esat apmierināti ar vēlēšanu rezultātiem?

— Vēl pagaidām nav zināmi galīgie vēlēšanu rezultāti, tādēļ par to nevar vēl skaidri spriest, bet mēs esam gandarīti un pateicīgi vēlētājiem, kas mūs atbalstījuši.

Ņemot vērā šo vispārējo skepsi, politologu un pareģu analīzi, kas apgalvoja un centās pierādīt, ka šāda niša Latvijas politikā nepastāv un mēs nespēsim pārsniegt 5 % barjeru, mēs varam būt ļoti gandarīti, ka šīs skeptiskās prognozes nepiepildījās un mums ir izdevies tās pārliecinoši apgāzt.

— Ar kurām partijām Latvijas Pirmā partija varētu sadarboties koalīcijā?

— Kā iespējamos koalīcijas partnerus šobrīd mēs redzam vienīgi “Jauno laiku”, bet visu noteiks vēlēšanu rezultāti, un par iespējamo iesaistīšanos koalīcijā mēs spriedīsim pēc oficiālo vēlēšanu rezultātu paziņošanas.

— Vai jūs pieļaujat sadarbības iespēju ar politisko organizāciju apvienību “Par cilvēktiesībām vienotā Latvijā”?

— Nē, noteikti ne. Lielais atbalsts mūsu partijai izriet tieši no mūsu politiskās filozofijas un principiem — tie ir mūsu panākumu pamatā. Bet, ja jau nākamajā solī mēs atkāpjamies no šiem principiem un sadarbojamies ar spēkiem, kuri mums nav pieņemami, mēs zaudēsim mūsu vēlētāju atbalstu un nespēsim sasniegt to, ko esam iecerējuši. Ņemot vērā visai lielo vēlētāju atbalstu mūsu partijai, mēs būsim gatavi arī veidot valdību, bet, ja tas nebūs iespējams, mēs esam gatavi arī palikt opozīcijā, un šāda iespēja netiek izslēgta.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!