• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kultūras mantojuma aizsardzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.2002., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67188

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

09.10.2002., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kultūras mantojuma aizsardzību

Latvija un ASV ir parakstījušas līgumu par kultūras objektu saglabāšanu

KULT.JPG (31115 bytes)
Pirmdien, 7.oktobrī: Amerikas Savienoto Valstu Komisijas Amerikas mantojuma saglabāšanai ārzemēs priekšsēdētājs Vorens L.Millers un Latvijas kultūras ministre Karina Pētersone ASV vēstniecības foto

Pirmdien, 7. oktobrī, Latvijas Republikas kultūras ministre Karina Pētersone un Amerikas Savienoto Valstu Komisijas Amerikas mantojuma saglabāšanai ārzemēs priekšsēdētājs Vorens L.Millers parakstīja līgumu starp Latviju un ASV par noteiktu kultūras mantojuma objektu aizsardzību un saglabāšanu. Saskaņā ar šo līgumu ASV sadarbosies ar Latviju, lai aizsargātu un saglabātu vēsturiski nozīmīgas vietas, dievnamus, pieminekļus, kapsētas un mirušo piemiņas vietas, kā arī ar šīm vietām saistītos arhīvu materiālus, kas ir nozīmīgs ASV un Latvijas tautu kopējais kultūras mantojums.

Līguma parakstīšanas pasākumā Kultūras ministrijā V. Millers sacīja, ka šis līgums “uztic mūsu valstīm aizsargāt visu nacionālo, reliģisko un etnisko grupu, kuras kļuvušas par genocīda upuriem, kultūras mantojumu un nodrošinās, ka to kultūras mantojums netiek diskriminēts”. Noslēgtais līgums papildina 1972.gadā pieņemto UNESCO konvenciju par pasaules kultūras un dabas mantojuma aizsardzību.

“Šodienas līgums saista mūsu nācijas vienotos pūliņos, kas vērsti uz kultūras mantojuma saglabāšanu, taču mūsu darbs jau ir sācies. ASV Komisija Amerikas mantojuma saglabāšanai ārzemēs sadarbībā ar Rīgas domi un citām struktūrvienībām piedalās starptautiskā projektā, kura mērķis ir radīt pienācīgu piemiņas vietu Rumbulā, vienā no divām vispazīstamākajām holokausta slepkavību vietām Latvijā. Šis projekts tiks pabeigts šā gada laikā. Tā pabeigšana nodrošinās to, ka vairāk nekā 25 000 vīriešu, sieviešu un bērnu, kurus divās dienās noslepkavoja šajā vietā, tiks pieminēti ar cieņu,” sacīja V. Millers.

ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!