• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas jūras reģionu un tā nākotni jaunajā Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2002., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67279

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

11.10.2002., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas jūras reģionu un tā nākotni jaunajā Eiropā

Valsts prezidente ar darba vizīti Dānijā

 

Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga svētdien, 13. oktobrī, ieradīsies darba vizītē Dānijā, lai piedalītos Baltijas attīstības konferencē Kopenhāgenā. Šāda konference tiek rīkota jau ceturto gadu pēc kārtas. Iepriekšējā konference notika Rīgā pērn jūnijā. Šā gada konferencē galvenā vērība tiks veltīta reģiona attīstības perspektīvām pēc Eiropas Savienības paplašināšanās. Konferences rīkotāji akcentē jaunu tirgu apzināšanas un jaunu sadarbības tiltu organizēšanas aktualitāti, lai izveidotu Baltijas jūras reģionu par Eiropas attīstības centru un stiprinātu tā konkurences spējas globālā tirgus apstākļos. Paredzēts, ka forumā piedalīsies vairāk nekā divi simti reģiona politisko un uzņēmējdarbības lēmumu pieņēmēju, akadēmisko aprindu un plašsaziņas līdzekļu pārstāvju. Latvijas Valsts prezidente Kopenhāgenā runās par Baltijas jūras reģiona politisko un ekonomisko nākotni jaunajā Eiropā.

Domājams, ka Latvijai šogad Baltijas attīstības konference būs īpaši nozīmīga, vēl kā Eiropas Savienības (ES) kandidātvalstij nostiprinot savas ekonomiskās pozīcijas un konkurētspēju vienotās Eiropas tirgū. Šā gada konferences norise Kopenhāgenā ir arī patiesi zīmīga, jo tieši Dānijas galvaspilsētā gada beigās notiks Latvijai tik svarīgā ES dalībvalstu vadītāju konference.

Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!