• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvija ir bijusi laba NATO un ASV partnere". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2002., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67280

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Mūsu valstu attiecības kļūst nozīmīgākas"

Vēl šajā numurā

11.10.2002., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvija ir bijusi laba NATO un ASV partnere”

Vakar Rīgā uzturējās ASV vēstnieks NATO

Pie Valsts prezidentes

NATO.JPG (20286 bytes)
Vakar, 10.oktobrī, Rīgas pilī: Amerikas vēstnieks Latvijā Braiens Karlsons, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un ASV vēstnieks NATO Nikolass Bērnss; Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga sarunā ar ASV vēstnieku NATO Nikolasu Bērnsu Foto: A.F.I.
NATO2.JPG (18492 bytes)

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 10. oktobrī, Rīgas pilī tikās ar ASV vēstnieku NATO Nikolasu Bērnsu.

Tiekoties pārrunāts Latvijas integrācijas noslēguma process pirms NATO galotņu sanāksmes Prāgā, uzsverot, ka Latvija ir veikusi lielu darbu, atrisinājusi virkni sarežģītu un jutīgu jautājumu, kļūstot par “visai nopietnu” partneri NATO dalībai. N.Bērnss sacīja, ka līdztekus atzīstamajam progresam “Latvija ir bijusi laba NATO un ASV partnere”.

Prezidente uzsvēra, ka uzskata par prioritāti turpināt to jautājumu risināšanu, kas ir būtiski valsts attīstībai, to skaitā — tieslietu sistēmas stiprināšana un cīņa ar korupciju. Viņasprāt, šie uzdevumi būs būtiski jaunās Saeimas un valdības darba kārtības jautājumi.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie aizsardzības ministra

Vakar, 10.oktobrī, aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis tikās ar ASV pastāvīgo pārstāvi NATO Nikolasu Bērnsu un ASV delegāciju.

Tiekoties pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar Latvijas integrāciju NATO, uzsverot gan informācijas drošības jautājumu aktualitāti, gan Latvijas uzņēmējvalsts atbalsta spēju attīstīšanas nepieciešamību, gan apgādes un sakaru jautājumu nozīmi. Kā vienu no svarīgiem sasniegumiem Latvijas integrācijas ceļā uz NATO Nikolass Bērnss uzsvēra aizsardzības budžetam atvēlētos 2% no IKP un Latvijas apņemšanos tos saglabāt līdz 2008.gadam. ASV aizsardzības sekretāra palīga vietnieks NATO un Eiropas politikas jautājumos Jans Bžeziņskis atzina, ka svarīgi ir turpināt attīstīt Latvijas bruņotajos spēkos virsnieku un karavīru apmācības sistēmu.

Ģ.V.Kristovskis sarunā apliecināja, ka līdz ar jaunās Saeimas ievēlēšanu nemainās Latvijas drošības politikas mērķi, kā arī to, ka tiks turpināta uzsāktā Nacionālo bruņoto spēku attīstība. Aizsardzības ministrs arī uzsvēra, ka jaunā Saeima un valdība kā prioritāru uzskata korupcijas un organizētās noziedzības apkarošanas jautājumu.

AM preses sekretāre Kaiva Liepiņa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!