• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Francijas vēstnieci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2002., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67292

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Vēl šajā numurā

11.10.2002., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Francijas vēstnieci

Trešdien, 9.oktobrī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Francijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Luīzi Avonu, kura bija ieradusies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs J.Straume atzinīgi novērtēja paveikto Latvijas un Francijas divpusējo attiecību stiprināšanā, izsakot gandarījumu par kopīgi padarīto aizsardzības jomas pilnveidošanā, sabiedrības integrācijas sfērā un kultūras sakaru attīstībā.

Savukārt Francijas vēstniece L.Avona pauda gandarījumu par kopīgo veikumu starpparlamentu attiecību jomā un atzina, ka draudzības grupa ir “veicinājusi saišu veidošanu starp Latvijas un Francijas iedzīvotājiem”. Vēstniece sacīja, ka Francija arvien labāk iepazīst Latviju, un par to liecina iespaids, ko uz publiku atstājusi mākslas darbu kolekcijas “Ilmārs Blumbergs. Aīda. Burvju flauta” izstāde Francijas Senātā šā gada septembrī.

Sarunas gaitā J.Straume un L.Avona pauda gandarījumu par Latvijas un Francijas attiecībām visaugstākajā līmenī. Darba vizītes laikā Latvijas Valsts prezidentei tika dota privilēģija teikt uzrunu Francijas Senātā. Savukārt, kā izteicās L.Avona, paužot savas valsts viedokli, “Francijas atbalsts Latvijai ir stiprs un patstāvīgs ceļā uz Eiropas Savienību un NATO”.

Abām valstīm ir daudz līdzību, viena no tām – vēlme saglabāt savas un izprast citas kultūras identitātes, līdz ar to apsveicama ir Francijas Kultūras centra izveide Rīgā. Sarunas dalībnieki atzina, ka izdarīts ir ļoti daudz, bet daudz darāmā vēl priekšā.

Nobeigumā Saeimas priekšsēdētājs J.Straume Francijas vēstniecei L.Avonai pasniedza piemiņas medaļu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!