• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2002. gada 15. oktobra noteikumi Nr. 457 "Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 9.novembra noteikumos Nr.378 "Noteikumi par pasažieru pārvadāšanu ar vieglajiem taksometriem"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.10.2002., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67435

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.458

Kārtība, kādā izvērtējama valsts un pašvaldību institūciju izstrādāto projektu ietekme uz nabadzības novēršanu

Vēl šajā numurā

18.10.2002., Nr. 151

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 457

Pieņemts: 15.10.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.457

Rīgā 2002.gada 15.oktobrī (prot. Nr.44 8.§)
Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 9.novembra noteikumos Nr.378 "Noteikumi par pasažieru pārvadāšanu ar vieglajiem taksometriem"
Izdoti saskaņā ar Autopārvadājumu likuma 37.panta trešo daļu
Izdarīt Ministru kabineta 1999.gada 9.novembra noteikumos Nr.378 "Noteikumi par pasažieru pārvadāšanu ar vieglajiem taksometriem" (Latvijas Vēstnesis, 1999, 374./377.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.4. skaitītāju — Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētu specializētu elektronisko ierīci, kas norāda maksu par pakalpojumu un nodrošina ienākumu uzskaiti;".

2. Izteikt 11., 12. un 13.punktu šādā redakcijā:

"11. Vadītājs, norēķinoties ar pasažieri, pēc pasažiera pieprasījuma izsniedz Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē reģistrētu kvīti (kvīts kopija paliek vadītājam), kurā norādīti visi likumā "Par grāmatvedību" noteiktie rekvizīti, kā arī šādi pārvadātāja papildu rekvizīti:

11.1. juridiskās personas nosaukums, adrese, tālruņa numurs un nodokļu maksātāja kods vai fiziskās personas vārds, uzvārds, personas kods un patenta numurs;

11.2. taksometra lietošanas tarifi;

11.3. datums un laiks;

11.4. taksometra valsts reģistrācijas numurs.

12. Kvīti var aizstāt ar grāmatvedības prasībām atbilstošu atskaites dokumentu par brauciena maksu, ja tā izdruku nodrošina šo noteikumu 2.4.apakšpunktā minētā ierīce.

13. Par taksometra izmantošanu pasažieris maksā brauciena beigās. Vadītājs pēc vienošanās ar pasažieri var pieprasīt iemaksāt avansu. Saņemot avansu, vadītājs pēc pasažiera pieprasījuma izsniedz šo noteikumu 11.punktā minēto kvīti ar uzrakstu "Avanss". Brauciena beigās, norēķinoties ar pasažieri, vadītājs ņem vērā iepriekš iemaksāto avansu."

3. Aizstāt 15.punktā vārdu "čeku" ar vārdu "kvīti".

4. Izteikt 16.punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Vadītājs pēc pasažieru pieprasījuma izsniedz kvīti par saņemto summu tam pasažierim, kurš norēķinās par braucienu, vai katram pasažierim atsevišķi atbilstoši viņa samaksātajai summai."

5. Izteikt 18.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"18.2. ārpus pilsētas teritorijas pasažieris samaksā par nobraukto attālumu, izņemot iekāpšanas maksu, un vadītājs pēc pasažiera pieprasījuma izsniedz kvīti par nobrauktā attāluma maksu. Kvītī vadītājs ieraksta, ka pārvadājums nav veikts tehnisku iemeslu dēļ, un parakstās uz tās."

6. Izteikt 19.punktu šādā redakcijā:

"19. Ja pasažieris ir iemaksājis avansu, vadītājs, pārtraucot pārvadājumu, atmaksā pasažierim avansa daļu, par kuru nav sniegts pakalpojums. Pēc pasažiera pieprasījuma vadītājs kvītī ar uzrakstu "Avanss" atzīmē atmaksāto avansa daļu un parakstās. Pasažieris parakstās par naudas saņemšanu."

7. Aizstāt 20.punktā vārdu "čeku" ar vārdu "kvīti".

8. Papildināt noteikumus ar 25.10.apakšpunktu šādā redakcijā:

"25.10. uzraudzīt taksometra skaitītāja tehnisko stāvokli un nepieļaut tā plombējuma bojājumus, lietot taksometra skaitītāju atbilstoši līgumam, kas noslēgts ar skaitītāja īpašnieku."

9. Izteikt 26.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"26.2. taksometru stāvvietās, autoostās un citās vietās pašam vai ar citu personu starpniecību (kuras nebūs brauciena pasažieri) uzaicināt pasažierus, norādot brauciena virzienu vai galapunktu;".

10. Svītrot 31.punktu.
Ministru prezidents A.Bērziņš

Satiksmes ministrs A.Gorbunovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!