• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Arī 100 priekšstāvji skaita savus darbus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.10.2002., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67647

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Saeimas paziņojums

Par J.Radionovu

Vēl šajā numurā

25.10.2002., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Arī 100 priekšstāvji skaita savus darbus

“Latvijas Vēstnesis” jautā 7. Saeimas deputātiem

Rudens allaž mūsu zemē bijis ražas laiks, kas pilda klētis, apcirkņus un pagrabus. Tagad, kad jau iezīmējas 8. Saeimas aprises, ir arī īstais brīdis, lai pašu paveikto izvērtētu 100 tautas priekšstāvji — 7. Saeimas deputāti. “Latvijas Vēstnesis” visiem valsts augstākajiem likumlēmējiem lūdza atbildēt uz trim jautājumiem.

 

1. Kāds ir tieši jūsu ievērojamākais sasniegums 7. Saeimas darbā?

2. Ko no savām iecerēm nav izdevies īstenot un kāpēc?

3. Kura jūsu uzstāšanās Saeimas tribīnē vēl arvien

šķiet visspilgtākā un vajadzīgākā?

Rišards Labanovskis

LABANOVSKIS.JPG (18300 bytes)1. Kopā ar frakcijas biedriem izdevās nepieļaut “Latvenergo” privatizāciju. Otra nozīmīga lieta, kas paveikta kopā ar citiem kolēģiem, ir pievienotās vērtības nodokļa likmes 18% apmērā nepiemērošana ūdens apgādes un apkures pakalpojumiem, kā tas bija paredzēts no 2003.gada 1.janvāra. Un kā trešo vēlos minēt Saeimas paziņojumu Čečenijas jautājumā, kura izstrādē piedalījos.

2. Neizdevās panākt progresīvās iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes ieviešanu, kā arī darba algu griestu noteikšanu valsts un pašvaldības iestādēs strādājošiem. Lai darba algas šajās jomās strādājošiem nebūtu augstākas kā Valsts prezidentam.

3. Par savu veiksmīgāko uzstāšanos uzskatu runu šā gada 2.maijā, kurā izteicos pret grozījumu apstiprināšanu Saeimas vēlēšanu likumā saistībā ar valsts valodas zināšanu līmeņa prasībām deputātu kandidātiem. Uzskatu, ka Latvijas Republikas Saeimas deputātiem ir jāprot valsts valoda atbilstošā līmenī.

 

Oļegs Tolmačovs

TOLMACOVS.JPG (13057 bytes)1. Izdevās grozīt Aizsargjoslu likumu, lai paaugstinātu vides aizsardzības prasības aizsargjoslās ap ūdens ņemšanas vietām. Tas nodrošinās rīdziniekiem iespēju dzert kvalitatīvu ūdeni.

2. Neizdevās ar likuma palīdzību aizstāvēt vietējo lauksaimniecības produkcijas ražotāju. Ievedmuitas paaugstināšana cūkgaļas ievešanai uz laiku, tādējādi aizstāvot vietējo cūkkopību, bija izņēmums. Diemžēl 7. Saeimā pārstāvētās politiskās partijas bija gatavas virzīties uz ES par jebkādu cenu, arī uz vietējā lauksaimniecības produkcijas ražotāja interešu rēķina.

3. Neesmu apmierināts ar savām runām no Saeimas tribīnes, tāpēc nevaru izcelt nevienu no tām.

 

Uzklausīja: Zaida Kalniņa,

“LV” nozaru redaktore; Foto: A.F.I.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!