• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: Līdzjūtībā Krievijas prezidentam un iedzīvotājiem Pateicībā Īrijas premjerministram un tautai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2002., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67705

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Ir jāatzīmē personības, kas Latvijā atstājušas nozīmīgas pozitīvas pēdas"

Vēl šajā numurā

29.10.2002., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

Līdzjūtībā Krievijas prezidentam un iedzīvotājiem

V.Vīķe-Freiberga 26.oktobrī nosūtīja vēstuli Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, kurā uzsver, ka “vairāku dienu garumā Latvijas tauta un es personīgi esam cieši sekojuši un jutuši līdzi drāmai Maskavā”. Viņa atzinīgi novērtē Krievijas veikto nežēlīgā terora akta noregulējumu ar salīdzinoši nelielu upuru skaitu, kā arī pauž prieku par Krievijas, Latvijas un citu valstu iedzīvotāju atbrīvošanu.

Latvijas tautas un savā vārdā prezidente izsaka līdzjūtību Krievijas tautai, visiem cietušajiem un viņu tuviniekiem šajā terora aktā. “Šīs ir ļoti smagas un dziļas sāpes, un mēs esam šajā sāpju brīdī ar viņiem vienoti,” žurnālistiem komentēja prezidente.

Valsts prezidente V.Vīķe-Freiberga atkārtoti uzsver, ka līdz ar citām pasaules valstīm Latvija nosoda jebkura veida terorisma aktus, kuri vērsti pret nevainīgiem civiliedzīvotājiem.

Pateicībā Īrijas premjerministram un tautai

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 25. oktobrī nosūtīja vēstuli Īrijas premjerministram Berti Ahernam, kurā pateicās Īrijas tautai un valdībai par atbalstu Nicas līgumam un ES paplašināšanai. Viņa raksta, ka īru teiktajam “jā” īsi pirms Kopenhāgenas galotņu sanāksmes ir vēsturiska nozīme paplašinātās Eiropas veidošanā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!