• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pirms pirmās valsts vizītes Šveicē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.10.2002., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67773

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Šveice gatavojas uzņemt labu draugu"

Vēl šajā numurā

30.10.2002., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pirms pirmās valsts vizītes Šveicē

Šodien sākas Valsts prezidentes valsts vizīte Šveices Konfederācijā

Šodien, 30. oktobrī, sākas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas valsts vizīte Šveicē. Šī būs piecdesmitā valsts vizīte Šveices Konfederācijas vēsturē.

Vizītes laikā Latvijas Valsts prezidentei paredzētas sarunas ar Šveices prezidentu Kasparu Villigeru, Šveices kantonu pārstāvjiem un Šveices uzņēmējiem. Tiks pārrunāta divpusējo attiecību veicināšana, Latvijas eiroatlantiskā virzība, abu valstu aktivitātes ANO, Baltijas jūras reģiona nākotne un saimnieciskās sadarbības iespējas. Latvijas Valsts prezidente vizītes laikā apmeklēs arī universitātes Cīrihē un Lugāno. Vaira Vīķe-Freiberga būs arī Raiņa un Aspazijas vietās Kastaņolā un noliks ziedus pie mūsu izcilo dzejnieku pieminekļa. Par godu simtajai gadadienai kopš Raiņa un Aspazijas ierašanās Šveicē Lugāno pilsēta 2006. gadā rīkos forumu “Lugāno 2006”,kura programmā jau līdz šim gadam plānota virkne pasākumu. Sakarā ar to mūsu Valsts prezidente Lugāno universitātē atklās Latvijas fotomākslinieku izstādi.

Valsts prezidenti vizītē pavadīs Latvijas oficiālā delegācija, kurā ir ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis, Rīgas Tehniskās universitātes rektors Ivars Knēts, admirālis Gaidis Andrejs Zeibots, Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja Inna Šteinbuka un citas oficiālas personas, kā arī ap trīsdesmit uzņēmēju no finanšu pakalpojumu sektora, informātikas tehnoloģiju, tūrisma, ostu, loģistikas un mašīnbūves jomas.

Šī ir pati pirmā kādas Baltijas valsts prezidenta valsts vizīte Šveicē, kā arī pirmā valsts vizīte pēc Šveices iestāšanās ANO un, kā atzīmē Šveices puse, arī pati pirmā kādas valsts vadītājas — sievietes — vizīte šajā valstī.

Latvijas Valsts prezidentes ārlietu padomnieks Andrejs Pildegovičs, pirms vizītes tiekoties ar žurnālistiem, uzsvēra Šveices augsto starptautisko prestižu un mūsu prezidentei parādīto īpašo godu ierasties jubilejas valsts vizītē. Šī fakta nozīmīgumu jo vairāk akcentē Šveices diplomātiskā prakse, atšķirībā no citām pasaules valstīm, ik gadu uzņemt tikai divas valsts vizītes. Savukārt Valsts prezidentes padomniece ekonomikas jautājumos Zane Zeibote akcentēja Šveices lielo nozīmi finanšu pasaulē un uzsvēra, ka arī Latvijas Valsts prezidentes valsts vizītes laikā īpaša loma būs finansistu sarunām.

 

SVEICE.JPG (16095 bytes)
Šveices prezidents Kaspars Villigers
VVF.JPG (17351 bytes)
Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!