• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizvakar, 29. oktobrī, Ministru kabineta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2002., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67837

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Dānijas Bruņoto spēku komandiera vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

31.10.2002., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizvakar, 29. oktobrī, Ministru kabineta sēdē

Nobeigums. Sākums

— “LV” Nr.157., 30.10.2002.

Akceptēti noteikumi “Kārtība, kādā veterinārmedicīniskās aprūpes iestādes iegādājas, uzglabā un izlieto zāles”.

Noteikts, ka veterinārmedicīniskās aprūpes iestādes vadītājs: ir atbildīgs par zāļu iegādi, uzglabāšanu un izlietošanu atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām prasībām; nodrošina, lai veterinārmedicīniskās aprūpes iestādē būtu norīkota par izlietoto un iepirkto zāļu uzskaiti atbildīgā amatpersona; nodrošina izlietoto zāļu iepakojumu un nederīgo zāļu atkritumu apsaimniekošanu atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.

Veterinārmedicīniskās aprūpes iestāde: zāles iegādājas licencētos veterinārfarmaceitiskās darbības uzņēmumos (uzņēmējsabiedrībās); iegādājas cilvēkiem paredzētās zāles, ņemot vērā attiecīgo zāļu apriti reglamentējošos normatīvos aktus; saskaņā ar normatīvajiem aktiem iegādājas narkotiskās un psihotropās zāles; uzskaita saņemtās (nopirktās) zāles un uztur detalizētu datu bāzi, kurā norāda šādu informāciju par katru zāļu partiju: iegādes datumu; zāļu nosaukumu; zāļu ražošanas sērijas numuru; derīguma termiņu; zāļu daudzumu; šajos noteikumos minēto datu bāzi glabā ne mazāk kā trīs gadus pēc pēdējā ieraksta veikšanas; saglabā pavadzīmes vai citus pirkumu apliecinošus dokumentus, kuros norādīts zāļu iegādes datums, nosaukums, daudzums, zāļu izplatītāja nosaukums un adrese. Minētos dokumentus glabā vismaz trīs gadus un pēc pieprasījuma uzrāda Pārtikas un veterinārā dienesta inspektoram.

Noteikts, ka veterinārmedicīniskās aprūpes iestāde zāles uzglabā, ievērojot šādas prasības: nepiederošām personām ieeja zāļu uzglabāšanas telpā aizliegta; telpas temperatūra atbilst zāļu marķējumā norādītajai; zāļu uzglabāšanas telpā zāles novietotas plauktos vai speciālā zālēm paredzētā skapī; izveidota norobežota telpas daļa (sanitārā zona) to zāļu uzglabāšanai, kurām beidzies derīguma termiņš vai kuras citu iemeslu dēļ atzītas par nekvalitatīvām vai nederīgām un kuras iznīcina atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām prasībām; narkotiskās un psihotropās zāles uzglabā saskaņā ar normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.

Noteikts, ka eitanāzijas līdzekļus (līdzekļi, kas paredzēti nesāpīgai dzīvnieku nogalināšanai) glabā atsevišķi speciālā, slēdzamā skapī. Zāles (arī eitanāzijas līdzekļus) lieto, pamatojoties uz atbildīgā veterinārārsta vai veterinārmedicīniskās aprūpes iestādes dežurējošā veterinārārsta ierakstu dzīvnieka slimības vēsturē vai ambulatorajā kartē. Narkotiskās un psihotropās zāles lieto un uzskaita saskaņā ar normatīvajiem aktiem.

Atbildīgais veterinārārsts informāciju par ārstēšanā izmantotajiem medikamentiem apkopo: reizi mēnesī, ja ārstē tikai mājas (istabas) dzīvniekus; reizi nedēļā, ja ārstē lauksaimniecības dzīvniekus.

Atbildīgais veterinārārsts izveido atsevišķu eitanāzijas līdzekļu stingrās uzskaites žurnālu, kura lappuses ir numurētas un cauršūtas. Žurnālu apstiprina ar veterinārmedicīniskās iestādes zīmogu un veterinārmedicīniskās iestādes vadītāja parakstu.

Mājas (istabas) dzīvnieku un eksotisko dzīvnieku ārstēšanai, no kuriem netiek iegūta pārtika, izņēmuma gadījumos (piemēram, ja atsevišķs dzīvnieks vai neliels skaits dzīvnieku cieš asas sāpes) drīkst lietot: saskaņā ar normatīvajiem aktiem citai dzīvnieku sugai paredzētās veterinārās zāles; veterinārās zāles, kuras paredzētas citu patoloģisku procesu ārstēšanai tai pašai dzīvnieku sugai; Latvijas zāļu reģistrā reģistrētas cilvēkiem paredzētās zāles, ja nav pieejamas šajos noteikumos minētās zāles; pēc veterinārārsta receptes konkrētam dzīvniekam aptiekā izgatavotas zāles, ja nav pieejamas šajos noteikumos minētās zāles.

Lauksaimniecības dzīvnieku ārstēšanai izņēmuma gadījumos (piemēram, ja atsevišķs dzīvnieks vai neliels skaits dzīvnieku cieš asas sāpes) atbildīgais veterinārārsts drīkst lietot zāles, kas satur aktīvās vielas, kuras ir to Latvijā reģistrētu veterināro zāļu sastāvā, kas paredzētas citu patoloģisku procesu ārstēšanai tai pašai lauksaimniecības dzīvnieku sugai.

Lietojot šajos noteikumos minētās zāles, atbildīgais veterinārārsts nosaka zāļu izdalīšanās periodu, kura laikā neizmanto dzīvnieku izcelsmes produkciju (piemēram, pienu vai gaļu). Ja medikamentam nav norādīts zāļu izdalīšanās periods konkrētajai dzīvnieku sugai, tad noteiktais (minimālais) zāļu izdalīšanās periods ir šāds: olām – septiņas dienas; pienam – septiņas dienas; mājputnu un zīdītāju gaļai, arī taukiem un subproduktiem – 28 dienas; zivīm – 500 grāddienu.

Lietojot homeopātiskās veterinārās zāles, kurās dabisko vielu koncentrācijas līmenis ir vienāds ar vienu miljono daļu vai mazāks par to, samazina zāļu izdalīšanās periodu līdz nullei.

Noteikts, ka zāļu apriti veterinārmedicīniskās aprūpes iestādēs kontrolē Pārtikas un veterinārais dienests.

 

Akceptēti noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 30.septembra noteikumos Nr.338 “Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas nolikums””, kuri paredz noteikt, ka ministrijas pārraudzībā ir: valsts aģentūra “Latvijas Hidrometeoroloģijas aģentūra”; valsts aģentūra “Mājokļu aģentūra”.

 

Akceptēts rīkojums “Par meteoroloģiskās institūcijas pilnvarošanu atbilstoši 1944.gada 7.decembra Konvencijai par starptautisko civilo aviāciju”, kurš paredz saskaņā ar 1944.gada 7.decembra Konvencijas par starptautisko civilo aviāciju 3.pielikuma 2.1.4.punktu pilnvarot ar 2002.gada 1.novembri valsts aģentūru “Latvijas Hidrometeoroloģijas aģentūra” pildīt meteoroloģiskās institūcijas funkcijas atbilstoši šai konvencijai.

Ārlietu ministrijai uzdots informēt Amerikas Savienoto Valstu valdību par meteoroloģiskās institūcijas pilnvarošanu.

 

Akceptēti noteikumi “Maksātnespējas procesa administratoru apmācības un sertificēšanas kārtība”, kuri nosaka maksātnespējas procesa administratora kvalifikācijas prasības un kārtību, kādā notiek pārbaudījuma kārtošana administratora kvalifikācijas saņemšanai un administratora sertifikāta izsniegšanas, anulēšanas, tā darbības apturēšanas un pagarināšanas kārtību.

Noteikts, ka valsts aģentūra “Maksātnespējas administrācija” publicē laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” un ievieto Maksātnespējas administrācijas mājaslapā informāciju par sertifikātu izsniegšanu un anulēšanu, sertifikāta darbības pagarināšanu, apturēšanu un atjaunošanu, sertifikāta atzīšanu par nederīgu.

Ministru kabineta noteikumi reglamentē maksātnespējas procesa administratora kvalifikācijas prasības un kārtību, kādā notiek pārbaudījumu kārtošana administratora kvalifikācijas saņemšanai, un administratora sertifikāta izsniegšanas, anulēšanas, tā darbības apturēšanas un pagarināšanas kārtību. Ir plānots, ka līdz 2005.gada beigām pavisam tiks sertificēti 500 administratori, t.sk. 100 administratori no zvērinātu advokātu un zvērinātu revidentu vidus.

 

Akceptēti noteikumi “Maksātnespējas procesa administratoru apmācības programmas”.

Noteikts, ka administratoru apmācības programmas apguve nodrošina, ka persona apmācības procesā ir ieguvusi zināšanas: vispārējā tiesību teorijā; civiltiesībās un civilprocesā; maksātnespējas procesā; grāmatvedībā un finansēs; nodokļos un to administrēšanā; ekonomikā un uzņēmumu pārvaldē; darba tiesībās un darba aizsardzībā; lietvedībā un arhīvniecībā; vides aizsardzībā.

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!