• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas aizsardzības ministra vizīti Kanādā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2002., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67841

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NBS komandiera vizīti Bosnijā-Hercegovinā

Vēl šajā numurā

31.10.2002., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas aizsardzības ministra vizīti Kanādā

Turpinās aizsardzības ministra Ģirta Valda Kristovska vizīte Kanādā un ASV, kuras laikā viņš piedalījās divu dienu ilgā starptautiskā konferencē Kanādā, Kingstonā. Konferencē piedalījās militārie sociologi un zinātnieki, kas pēta un izstrādā metodes, kā pilnveidot bruņoto spēku un civilās sabiedrības sadarbību jaunās drošības situācijas apstākļos.

Kingstonā Ģ.V.Kristovskis apmeklēja arī Kanādas bruņoto spēku Miera uzturēšanas spēku centru un tikās ar centra vadību. Tur ministrs tika iepazīstināts ar centra darbības sistēmu un principiem, kā tiek izmantota iepriekšējā pieredze miera nodrošināšanas operācijās un sagatavošanās procesā. Apmācības procesa pilnveidošanā tiek ņemti vērā gan psiholoģiskie, gan filozofiskie aspekti, gan rūpīga sagatavošanās procesa misijām analīze. Pašlaik šajā centrā apmācību iziet arī viens pārstāvis no Latvijas.

Tiekoties ar Kanādas aizsardzības ministru Džonu Makelumu, tika pārrunāta Latvijas un arī Baltijas valstu gatavība dalībai NATO, kā arī tālākie mērķi Latvijas Nacionālo bruņoto spēku pilnveidošanā, attīstībā, kā arī realizējot Rīcības plānu dalībai NATO. Ģ.V.Kristovskis uzsvēra, ka ir paveikts liels darbs, pilnveidojot Latvijas NBS, bet daudz vēl ir darāmā. Tāpat viņš pateicās par Kanādas atbalstu šajā procesā. Kanādas aizsardzības ministrs sarunas gaitā izteica gatavību turpināt sniegt atbalstu Latvijas aizsardzības sistēmai un paplašināt sadarbību.

Vizītes laikā Kanādā ministrs iepazinās ar pieredzi, kā tiek organizēta Kanādas nacionālā bruņojuma ražošanas sistēma, kā tiek attīstīti un uzturēti attiecīgie uzņēmumi. Ja Ģirts Valdis Kristovskis turpinās pildīt aizsardzības ministra pienākumus arī jaunajā valdībā, viena no viņa darbības prioritātēm būs militārā personāla administrēšanas, uzticamības un demokrātijas attīstība, kā īstenošanai tiks meklētas iespējas piesaistīt arī ārvalstu ekspertus.

Rīt ministrs dodas uz Mičiganu ASV, kur plānots iepazīties ar personāla administrēšanas, pakāpeniskās izglītības un sociālās sfēras jautājumu risināšanu, kuriem īpašu uzmanību Ģ.V.Kristovskis pievērsa, arī uzturoties Kanādā. Ģ.V.Kristovskis Mičiganā apmeklēs vairākas Nacionālās gvardes bāzes, lai iepazītos ar karavīru dzīves apstākļiem, apmācību procesu un personāla administrēšanas jautājumiem.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!