• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas finanšu ministra tikšanos ar SVF misiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2002., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67842

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.27

Rēzeknes pilsētas sabiedriskās kārtības noteikumi

Vēl šajā numurā

31.10.2002., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas finanšu ministra tikšanos ar SVF misiju

Finanšu ministrs Gundars Bērziņš otrdien, 29.oktobrī, tikās ar Starptautiskā valūtas fonda misiju Latvijā, ko vada Johanness Millers. Tā strādā Latvijā no 23. līdz 30.oktobrim.

Ministrs ar SVF pārstāvjiem pārrunāja Latvijas attīstību 2002.gadā, šāgada budžeta izpildi un topošos budžeta likuma grozījumus, kā arī iespējamās prognozes 2003.gada makroekonomiskajiem rādītājiem un budžeta veidošanai.

SVF pārstāvji teica atzinīgus vārdus par Latvijas milzīgo progresu pēdējo gadu laikā, kā arī ļoti veiksmīgo 2002.gada budžeta izpildi.

Savukārt finanšu ministrs G.Bērziņš augstu novērtēja SVF sniegto atbalstu un konsultācijas Latvijai, kas veicinājušas attīstību.

Kā zināms, Latvija ir vienojusies ar SVF vairs neslēgt ekonomiskās politikas memorandus, jo mūsu valsts jau ir sasniegusi pietiekami augstu attīstības līmeni un nostiprinājusi savu ekonomiku. Latvijas un SVF sadarbība tagad notiek jaunā pakāpē, turpinot sadarboties citos veidos kā līdzvērtīgiem partneriem.

Nākamā SVF misijas vizīte Latvijā paredzēta šā gada decembrī, kad notiks tā sauktās 4.panta sarunas. Saskaņā ar SVF vienošanās līguma 4.pantu SVF veic divpusējās sarunas ar dalībvalstīm parasti reizi gadā. Fonda speciālisti apmeklē valsti, analizē ekonomisko un finanšu sektoru, konsultējas ar valsts amatpersonām par ekonomisko politiku. Pēc atgriešanās darbinieki sagatavo pārskatu par valsts attīstību, ko apspriež izpilddirektoru valdē. Diskusiju nobeigumā ģenerāldirektors kā valdes priekšsēdētājs apkopo izpilddirektoru domas, un šis apkopojums tiek nosūtīts valsts pārvaldei.

Latvija ir SVF dalībvalsts kopš 1992.gada 19.maija.

 

Finanšu ministrijas preses dienestsaa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!