• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bezdarbnieku pabalstiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.2002., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68016

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

05.11.2002., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bezdarbnieku pabalstiem

Piektdien, 1.novembrī, stājās spēkā 24. oktobrī Saeimā pieņemtie grozījumi likumā “Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam”.

Pirmkārt, likuma grozījumi paredz atcelt normas, kas noteica bezdarbnieka un apbedīšanas pabalsta apmēra sasaisti ar nemainīgām naudas summām. Sākot no 1.novembra, bezdarbniekiem, kuri kopuši bērnu vecumā līdz pusotram gadam, bezdarbniekiem, kuri pēc obligātā militārā dienesta atvaļināti rezervē, bezdarbniekiem, kuri kopuši bērnu invalīdu līdz 16 gadu vecumam, kā arī bezdarbniekiem, kuri pēc invaliditātes atguvuši darbspējas, – piešķirtā bezdarbnieka pabalsta apmērs būs 60% no valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta divkārša apmēra (pašreiz 36 lati).

Līdz ar grozījumu stāšanos spēkā bezdarbnieka nāves gadījumā piešķiramā apbedīšanas pabalsta apmērs tiks piešķirts bezdarbnieka nāves dienā spēkā esošā valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta trīskāršā apmērā (pašreiz 90 lati).

Otrkārt, grozījumi paredz, ka šobrīd piešķirtais bezdarbnieka pabalsts vairs netiks ierobežots un būs atkarīgs tikai no personas vidējās apdrošināšanas iemaksu algas un apdrošināšanas stāža.

Treškārt, izmaiņas likumā nosaka, ka bezdarbnieka pabalstu pirmos trīs mēnešus izmaksās pilnā apmērā, nākamos trīs mēnešus – 75 procentus no piešķirtā bezdarbnieka pabalsta apmēra, bet pēdējos trīs mēnešus – 50 procentus no piešķirtā bezdarbnieka pabalsta apmēra.

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!