• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2002. gada 4. novembra noteikumi Nr. 500 "Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 12.marta noteikumos Nr.111 "Ministru kabineta kārtības rullis"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.2002., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68104

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.501

Muitas procedūras - ievešana pārstrādei muitas kontrolē - izpildes kārtība

Vēl šajā numurā

07.11.2002., Nr. 162

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 500

Pieņemts: 04.11.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.500

Rīgā 2002.gada 4.novembrī (prot. Nr.48 14.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 12.marta noteikumos Nr.111 "Ministru kabineta kārtības rullis"
Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 24.pantu
Izdarīt Ministru kabineta 2002.gada 12.marta noteikumos Nr.111 "Ministru kabineta kārtības rullis" (Latvijas Vēstnesis, 2002, 42.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 32.punkta trešo teikumu šādā redakcijā:

"Pēc starptautiskā līguma parakstīšanas iesniedzējs Valsts kancelejā iesniedz parakstītā līguma kopiju (šajos noteikumos paredzētajos gadījumos — arī tulkojumu) vai apliecinājuma par pievienošanos starptautiskajam līgumam kopiju, likumprojektu par līguma apstiprināšanu Saeimā un likumprojekta anotāciju."

2. Papildināt 3.nodaļu ar 35.1 un 35.2punktu šādā redakcijā:

"35.1 Pēc starptautiskā līguma parakstīšanas tā oriģināls un tulkojums (ja līgums nav parakstīts latviešu valodā) desmit darbdienu laikā iesniedzams glabāšanai Ārlietu ministrijā, nosūtot Ārlietu ministrijai arī līguma un tā tulkojuma tekstu elektroniskā veidā.

35.2 Ārlietu ministrija paziņo laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" par starptautiskā līguma spēkā stāšanos un publicē šo noteikumu 30.punktā minēto starptautisko līgumu tekstus (ievērojot šo noteikumu 33., 34. un 35.punktu)."

3. Izteikt 52.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"52.3. izlemj jautājumu par sabiedriskās apspriešanas nepieciešamību, anotācijas nepieciešamību vai nepieciešamību papildināt paskaidrojuma rakstu pieteiktajiem tiesību aktu projektiem, ja to ir pieprasījis balsstiesīgais dalībnieks;".

4. Papildināt 56.punktu ar trešo teikumu šādā redakcijā:

"Valsts sekretāru sanāksmes protokolā izdara ierakstu arī par šo noteikumu 78.punktā minētajām institūcijām, kuras saskaņā ar šo noteikumu 61.punktu ir atteikušās sniegt atzinumu par izsludināmo projektu."

5. Izteikt 59.punktu šādā redakcijā:

"59. Lai pieteiktu jaunus projektus izsludināšanai Valsts sekretāru sanāksmē, balsstiesīgie dalībnieki divas darbdienas pirms Valsts sekretāru sanāksmes (otrdienās līdz plkst.12.00) iesniedz Valsts kancelejā politikas dokumenta projektu vai tiesību akta projektu un tā anotāciju, pieteikumu (1.pielikums) un projektiem, kuriem nav nepieciešama anotācija, — valsts sekretāra parakstītu paskaidrojuma rakstu, kurā sniegts īss projekta satura izklāsts un tā nepieciešamības pamatojums."

6. Izteikt 61.punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Ja attiecīgā ministrija vai cita institūcija ir minēta pieteikumā, bet nevēlas sniegt atzinumu (arī šo noteikumu 78.punktā minētās institūcijas, ja tās konstatē, ka projekts, kam ir pievienota anotācija, neskar anotācijas attiecīgajā daļā norādīto jomu), tā noteiktajā termiņā informē par atteikumu sniegt atzinumu."

7. Izteikt 65.punktu šādā redakcijā:

"65. Valsts sekretāru sanāksme izskata un apstiprina Valsts kancelejas sagatavoto sarakstu par pieteiktajiem un atsauktajiem projektiem un lemj par sabiedriskās apspriešanas nepieciešamību, anotācijas nepieciešamību (noteikumu 62.punkts) vai nepieciešamību papildināt paskaidrojuma rakstu pieteiktajiem Ministru kabineta noteikumu projektiem, kā arī, ja nepieciešams, par atzinuma sniegšanas, anotācijas vai paskaidrojuma raksta papildinājuma sagatavošanas termiņu."

8. Izteikt 87.punktu šādā redakcijā:

"87. Ja starpministriju (starpinstitūciju) sanāksmē ir panākta vienošanās par visiem atzinumos paustajiem iebildumiem un triju darbdienu laikā pēc precizētā projekta nosūtīšanas nav saņemti atzinumi ar iebildumiem no šo noteikumu 86.2.apakšpunktā minētajām institūcijām, kas nav piedalījušās starpministriju (starpinstitūciju) sanāksmē un kurām sākotnēji bija pozitīvs atzinums vai atzinums ar priekšlikumiem, projekts uzskatāms par saskaņotu un iesniedzams izskatīšanai attiecīgi Ministru kabineta komitejas vai Ministru kabineta sēdē. Ja atzinumi ar iebildumiem ir saņemti un tie netiek ņemti vērā, atbildīgā ministrija iesniedz projektu izskatīšanai Valsts sekretāru sanāksmē vai ir tiesīga sasaukt atkārtotu starpministriju (starpinstitūciju) saskaņošanas sanāksmi, uz kuru obligāti uzaicina arī to institūciju pilnvarotus pārstāvjus, kas piedalījās iepriekšējā starpministriju (starpinstitūciju) sanāksmē. Ja atkārtotajā starpministriju (starpinstitūciju) sanāksmē netiek panākta vienošanās, projekts iesniedzams izskatīšanai Valsts sekretāru sanāksmē."

9. Izteikt 94.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"94. Tiesību akta projektu (arī starptautisko līgumu vai tā projekta tekstu, kuru paredzēts parakstīt vairākās valodās, kā arī pilnvarojumu) un tā anotāciju, iesniedzot izskatīšanai:".

10. Papildināt 94.2.apakšpunkta otro teikumu aiz vārdiem "juridiskā dienesta vadītājs" ar vārdiem "par uzdevumu izpildes kontroli atbildīgā ministrijas amatpersona".

11. Papildināt noteikumus ar 94.1punktu šādā redakcijā:

"94.1 Iesniedzot Valsts kancelejā nosūtīšanai uz Saeimu paredzēto starptautisko līgumu pēc līguma parakstīšanas, līguma tekstu visās šajos noteikumos paredzētajās valodās, likumprojektu un anotāciju vizē šo noteikumu 94.2.apakšpunktā minētās amatpersonas."

12. Izteikt 96.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"96.3. anotāciju (saskaņā ar šo noteikumu 3. un 4.punktu) vai paskaidrojuma rakstu;".

13. Izteikt 97.1.4.apakšpunkta tekstu iekavās šādā redakcijā:

"(nosaukums, datums, numurs, lappušu skaits un faila nosaukums)".

14. Izteikt 97.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"97.2. anotāciju (saskaņā ar šo noteikumu 3. un 4.punktu) vai paskaidrojuma rakstu."

15. Izteikt 98.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"98.2. anotāciju (saskaņā ar šo noteikumu 3. un 4.punktu) vai paskaidrojuma rakstu;".

16. Papildināt noteikumus ar 100.1.1.1apakšpunktu šādā redakcijā:

"100.1.1.1 īss projekta satura izklāsts;".

17. Papildināt noteikumus ar 104.8.apakšpunktu šādā redakcijā:

"104.8. paskaidrojuma rakstu."

18. Papildināt 7.nodaļu ar 105.1punktu šādā redakcijā:

"105.1 Iesniedzot izskatīšanai Ministru kabinetā tiesību akta projektu par personas izdošanu ārvalstij, tam pievieno paskaidrojuma rakstu, Finansu ministrijas atzinumu (oriģinālu), Ārlietu ministrijas atzinumu (oriģinālu), lēmumu par personas izdošanas pieļaujamību kopā ar pārbaudes materiāliem (Latvijas Kriminālprocesa kodeksa 501.pants), kā arī iesniedzēja (tieslietu ministra) parakstītu pavadvēstuli, kurā norāda šādu informāciju:

105.11. precīzu atsauci uz normatīvo aktu, saskaņā ar kuru iesniegtais projekts ir sagatavots;

105.12. projekta autoru (norāda amatpersonu vai darba grupu, kas izstrādājusi projektu);

105.13. uz Ministru kabineta sēdi uzaicināmās personas;

105.14. ziņas par pievienotajiem dokumentiem (nosaukums, datums, numurs, lappušu skaits un faila nosaukums);

105.15. par projektu atbildīgās amatpersonas uzvārdu, amatu, tālruņa un faksa numuru, e-pasta adresi (attiecīgo informāciju norāda pavadvēstules pēdējās lappuses apakšējā kreisajā stūrī)."

19. Papildināt noteikumus ar 111.3.9. un 111.3.10.apakšpunktu šādā redakcijā:

"111.3.9. par personas izdošanu ārvalstij;

111.3.10. par grozījumiem Ministru kabineta sēdes protokollēmumā;".

20. Izteikt 112. un 113.punktu šādā redakcijā:

"112. Pēc Valsts sekretāru sanāksmes darba kārtības parakstīšanas Valsts kanceleja darba kārtību, kā arī sanāksmes darba kārtībā iekļautos projektus kopā ar attiecīgajiem materiāliem nosūta sanāksmes dalībniekiem, kā arī citām personām un institūcijām (saskaņā ar Valsts kancelejas direktora apstiprināto sarakstu).

113. Valsts kanceleja šo noteikumu 112.punktā minētos materiālus nosūta ne vēlāk kā trīs darbdienas pirms sanāksmes."

21. Izteikt 128.punktu šādā redakcijā:

"128. Valsts kanceleja trīs darbdienas pirms Ministru kabineta komitejas sēdes Ministru kabineta locekļiem un citām personām nosūta darba kārtību, politikas dokumentu projektus, tiesību aktu projektus un informatīvos ziņojumus kopā ar attiecīgajiem materiāliem."

22. Papildināt noteikumus ar 148.2.8. un 148.2.9.apakšpunktu šādā redakcijā:

"148.2.8. par personas izdošanu ārvalstij;

148.2.9. par grozījumiem Ministru kabineta sēdes protokollēmumā;".

23. Izteikt 150.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"150. Ministru kabineta loceklis, pievienojot Tieslietu ministrijas un Finansu ministrijas atzinumu (ja ir iebildumi vai priekšlikumi) vai saskaņojumu (ar attiecīgajām vīzām), kā arī par politikas dokumentiem — Valsts kancelejas atzinumu (ja ir iebildumi vai priekšlikumi) vai saskaņojumu (ar attiecīgajām vīzām), ir tiesīgs lūgt Ministru prezidentu jebkuru politikas dokumenta projektu vai tiesību akta projektu pasludināt:".

24. Izteikt 168.punktu šādā redakcijā:

"168. Kārtību, kādā politikas dokumenta projekts, tiesību akta projekts vai informatīvs ziņojums, kas saskaņā ar likumu "Par valsts noslēpumu" satur klasificētu informāciju, saskaņojams ar ministrijām un citām institūcijām, kā arī iesniedzams un izskatāms Ministru kabinetā, nosaka Ministru kabineta instrukcija."

25. Papildināt noteikumus ar 174.1punktu šādā redakcijā:

"174.1 Ministru kabineta sēdē akceptētos politikas dokumentus un informatīvos ziņojumus paraksta iesniedzējs vai cits ministrs saskaņā ar šo noteikumu 190. vai 191.punktu."

26. Papildināt 207.punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Priekšlikums par Ministru prezidenta rīkojumā noteiktā izpildes termiņa grozīšanu Valsts kancelejā iesniedzams Ministru prezidenta rīkojuma projekta veidā."

27. Izteikt 226. un 227.punktu šādā redakcijā:

"226. Valsts sekretāru sanāksmes protokollēmumā dotā uzdevuma (izņemot uzdevumus, kas saistīti ar pieteikto projektu izsludināšanu) izpildes termiņš ir divi mēneši, ja nav noteikts cits termiņš.

227. Ministru kabineta komitejas sēdes protokollēmumā, kā arī Ministru kabineta sēdes protokollēmumā un citā Ministru kabineta tiesību aktā doto uzdevumu izpildes termiņš ir divi mēneši, ja nav noteikts cits termiņš. Priekšlikums par Ministru kabineta sēdes protokollēmumā vai citā tiesību aktā noteiktā izpildes termiņa grozīšanu Ministru kabinetā iesniedzams attiecīga tiesību akta projekta veidā. Lēmumu par Ministru kabineta komitejas sēdes protokollēmumā dotā uzdevuma izpildes termiņa grozīšanu pieņem Ministru prezidents pēc attiecīga Ministra kabineta locekļa rakstiska priekšlikuma izvērtēšanas."
Ministru prezidents A.Bērziņš

Satiksmes ministrs A.Gorbunovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!