• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sakārtotību Viesītes pilsētā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.2002., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68208

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Zemgales sabiedriskajām aktivitātēm

Vēl šajā numurā

08.11.2002., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sakārtotību Viesītes pilsētā

Konkursa “Sakārtotākā Latvijas pilsēta - 2000” uzvarētājas - Viesītes un Cēsu pašvaldības - saņēmušas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas dāvanu kartes 500 latu vērtībā un Satiksmes ministrijas dāvātos 5000 latus ielu sakārtošanai. Viesīte ir atzīta par labāko grupā līdz 5000 iedzīvotājiem, Cēsis - grupā ar vairāk nekā 5000 iedzīvotājiem.

“Uzvara šajā konkursā, kurā iepriekšējos gados laurus plūca tādas populāras pilsētas kā Valmiera un Tukums, mums bija liels pārsteigums,” atzina Viesītes domes priekšsēdētājs Jānis Dimitrijevs. “Līdz šim konkursos augstākais sasniegums mums bijusi balva 2000. gadā atsevišķā nominācijā par veiksmīgu darba organizāciju un attīstības plānošanu. Šoreiz konkurence bija pamatīga - no trīspadsmit pilsētām konkursa otrajai kārtai izvirzīja deviņas. Pašvaldību darbu vērtēja vienpadsmit sadaļās - pilsētas infrastruktūra, izglītība, attīstība un plānošana, kārtības un drošības uzturēšana, uzņēmējdarbības veicināšana, vides aizsardzība, pašvaldības darba organizācija, pašvaldības un sabiedrības sadarbība, sadarbība ar valsts institūcijām, ārvalstu pieredze.”

Viesītes galva atzīst, ka šogad pilsēta ieguvusi vispirms jau ar vizuālā tēla uzlabošanu, iesaistot sakopšanas darbos ne vien vietējos uzņēmējus, bet arī bezdarbniekus un tos iedzīvotājus, kam ir dažādi talanti.

Viesītieši savas pilsētas tēla radīšanā lieliski prot izmantot ne vien iespaidīgo kultūras pili, kurā notiek pat Latvijas mēroga pasākumi, bet arī tādas kultūrvēsturiskas vērtības kā mazais bānītis, novadpētniecības muzejs “Sēlija”, profesora Paula Stradiņa piemiņas vietas, piemineklis Viesītes atbrīvotājiem, Viesītes Brīvības baznīca.

 

“LAUKU AVĪZE”; pēc A. Grīnberga  raksta “Viesīte - sakārtotākā pilsēta”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!