• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Einars Repše Saeimā 7.novembrī, priekšā stādot savas valdības programmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.2002., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68212

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iesniegums
"Zaļo un Zemnieku savienības" frakcijas paziņojums

Vēl šajā numurā

08.11.2002., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Einars Repše Saeimā 7.novembrī, priekšā stādot savas valdības programmu

Godātā Saeima!

Godātā Latvijas tauta!

Veidojot šo Ministru kabinetu, par mērķi stādām ilglaicīgu, stabilu un tautas interesēs strādājošu valdību. Tādu valdību, kas strādās vismaz līdz nākamajām vēlēšanām.

Par jau veidojamās valdības pirmo uzdevumu uzskatām godīguma, atklātības un profesionalitātes principu nodrošināšanu visā valsts pārvaldes sistēmā. Sāksim paši ar sevi.

Pirmām kārtām nodrošināsim valdības un visas valsts pārvaldes attieksmes maiņu pret saviem pienākumiem. Atcerēsimies, ka esam tikai par nodokļu maksātāju naudu algoti valsts darbinieki, kuru pirmais un galvenais uzdevums ir kalpot savai tautai. Tikai vienojot kopīgā radošā darbā visus valsts dienestā strādājošos, mēs varēsim īsā laikā panākt būtisku tautas dzīves kvalitātes uzlabošanos. Tikai tā mēs varēsim novērst plaisu, kas izveidojusies starp varu un sabiedrību. Tikai tā mēs panāksim valsts administratīvo spēju uzlabošanu. Tikai tad, ja spēsim panākt attieksmes maiņu paši pret saviem pienākumiem, būs kāda jēga arī sen daudzinātajai un sen gaidītajai korupcijas apkarošanai. Cīņai ar korupciju būs reāla jēga tikai tad, ja uzdrīkstēsimies ķerties klāt arī tai, kas sastopama augstākajos atbildības līmeņos. Bez tā būs pilnīgi neiespējami uzrādīt reālus un taustāmus rezultātus cīņā pret korupciju. Tikai no korupcijas brīva valdība spēs reāli cīnīties ar tautsaimniecības attīstību bremzējošo kontrabandu, ar valsts budžetu apdraudošo nodokļu nemaksāšanu un ar valsts attīstību kavējošo valsts izzagšanu. Jaunveidojamās valdības tūlītējas uzmanības lokā nonāks arī tiesībsargājošās sistēmas reforma, skarot visdažādākos tās darbības aspektus. Nepieciešama gan tūlītēja tiesu reforma, gan jauns Kriminālprocess, ar kura ieviešanu vairs nedrīkst kavēties. Tikai valdība, kas spēs īstenot iepriekš teikto, spēs nodrošināt arī pilnvērtīgu un tautas interesēm atbilstošu virzību uz Eiropas Savienību. Jāatceras, ka šobrīd vēl turpinās darbs pie pēdējo sarunu sadaļu slēgšanas.

Gaidāmajā tautas nobalsošanā būtiska nozīme būs arī tam, vai spēsim izmantot mums pieejamos Eiropas Savienības strukturālos fondus tā, lai tas būtu iespējami labvēlīgi Latvijas valsts attīstībai.

Savā turpmākajā darbībā īpašu nozīmi piešķirsim arī valsts drošībai kā valsts tālākas pastāvēšanas garantam.

Ceram vēl šoruden saņemt uzaicinājumu kļūt par NATO dalībvalsti, un arī turpmāk darīsim visu, lai izpildītu NATO kandidātvalstīm stādītos priekšnoteikumus.

Tas attiecas gan uz aizsardzības finansējumu, gan citām saistībām, ko Latvija uzņēmusies savā virzībā uz Ziemeļatlantijas savienību.

Visiem pieejama un kvalitatīva izglītība, labi nostādīta veselības aprūpe, pensijas palielināšana un bezdarba samazināšana — lūk, tūlītējas sociālas prioritātes un reizē arī problēmas, kuru atrisināšanai valdība netaupīs ne pūles, ne līdzekļus. Runa galu galā ir par dzīves kvalitātes nodrošināšanu visiem Latvijas iedzīvotājiem, un runa ir par iespējām, ko mēs varam dot savai jaunatnei.

Ne mazāka uzmanība tiks pievērsta arī sabiedrības integrācijas jautājumiem. Mēs panāksim, ka ne cilvēka etniskā vai reliģiskā piederība, ne dzīves vieta pilsētā vai laukos nekļūs par cēloni atšķirīgai attieksmei un iespējām.

Lai nodrošinātu iepriekš minēto un vēl daudz ko citu, kas būs jaunās valdības dienas kārtībā, iespējami ātri to visu īstenojot, partija “Jaunais laiks”, Latvijas Pirmā partija, Zaļo un zemnieku savienība un apvienība “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK ir vienojušās izveidot valdību, kuras prioritātes ir atbildība un efektīva valsts pārvalde, spēcīga un neatkarīga tiesu vara, noziedzības un korupcijas novēršana, Latvijas pilntiesīga līdzdalība NATO un Eiropas Savienībā, integrēta pilsoniska sabiedrība, vesela un izglītota tauta, informācijas sabiedrība un uz zināšanām balstīta tautsaimniecība, visas Latvijas teritorijas vienmērīga un līdzsvarota attīstība, augsta nodarbinātība visā valsts teritorijā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!