• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jaunais Ministru prezidents pārņem vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.2002., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68222

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai iedibinās īsts tiesiskums un aug tiesas prestižs

Vēl šajā numurā

08.11.2002., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jaunais Ministru prezidents pārņem vadību

RB3.JPG (17498 bytes)
Jaunievēlētais Ministru prezidents Einars Repše un bij. Ministru prezidents Andris Bērziņš Ministru kabinetā 7.novembrī
RB2.JPG (18864 bytes)
Vakar, 7.novembra pēcpusdienā, Valdības namā: Saeimas apstiprinātais Ministru prezidents Einars Repše un bijušais Ministru prezidents Andris Bērziņš Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”
RB1.JPG (17427 bytes) RB5.JPG (15540 bytes)

Andris Bērziņš, papildinot Ministru prezidenta karoga kātu ar piemiņas emblēmu un Ministru prezidentu galeriju ar savu portretu

Vakar, 7.novembrī, tikai dažas stundas pēc valdības apstiprināšanas Saeimā Ministru prezidents Einars Repše devās uz Ministru kabineta ēku, lai piedalītos svinīgā ceremonijā, ar kuru iepriekšējais valdības vadītājs Andris Bērziņš beidza savu darbu un nodeva pilnvaras jaunajam premjerministram.

Jau par tradīciju kļuvis tas, ka, beidzoties valdības pilnvarām, tās vadītājs iedzen Ministru prezidenta karoga kātā sudraba naglu un novieto pie sienas savu fotogrāfiju. Andra Bērziņa portrets Ministru kabineta sēžu zālē ir sešpadsmitais — šis skaits gan neatbilst Latvijas Republikas valdību skaitam, jo daži cilvēki ir vadījuši Ministru kabinetu vairākkārt. Savukārt A.Bērziņa vadītā valdība ir bijusi Latvijas vēsturē ilglaicīgākā — šis Ministru kabinets strādājis precīzi divarpus gadu — no 2000.gada 5.maija līdz 2002.gada 5. novembrim.

Pirms svinīgās ceremonijas E.Repše tikās ar A.Bērziņu nepilnu pusstundu garā sarunā. Pēc tās Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane pasniedza esošajam un bijušajam valdības vadītājam sarkanas rozes — A.Bērziņam kā Valsts kancelejas pateicību par kopā nostrādāto laiku, E.Repšem — ar cerību uz labu sastrādāšanos. A.Bērziņš kā piemiņu par Brīvības ielas ēkā pavadīto laiku saņēma arī Ministru kabineta fotogrāfiju ar tās darbinieku parakstiem.

Jaunā Ministru prezidenta pirmais darbs bija iepazīšanās ar Valsts kancelejas darbiniekiem, katram personiski paspiežot roku un vienlaikus paužot nožēlu, ka laika trūkuma pēc viņš nevar atļauties ar šiem cilvēkiem tūlīt arī aprunāties. E.Repše iepazīstināja Valsts kancelejas darbiniekus arī ar saviem palīgiem — Pēteri Viņķeli un Danu Titavu. Pēc tam Ministru prezidents devās apspriesties ar Valsts kancelejas direktori G.Veismani par tūlīt darāmajiem darbiem un tostarp arī Ministru kabineta sēdes darba kārtību. Pirmā jaunās valdības sēde notiks otrdien, 12.novembrī.

Liena Pilsētniece, “LV” iekšlietu redaktore

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!