• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2002. gada 7. novembra rīkojums Nr. 648 "Par Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas papildinājumu sadaļā "Nodokļi"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.2002., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68250

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.649

Par Mazo un vidējo uzņēmumu attīstības kreditēšanas programmu (otro posmu)

Vēl šajā numurā

12.11.2002., Nr. 164

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 648

Pieņemts: 07.11.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.648

Rīgā 2002.gada 7.novembrī (prot. Nr.48, 46.§)

Par Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas papildinājumu sadaļā “Nodokļi”

1. Apstiprināt informatīvo ziņojumu “Par Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas papildinājumu sadaļā “Nodokļi””.

2. Pamatojoties uz šī rīkojuma 1.punktā minēto informatīvo ziņojumu, apstiprināt šādu papildinājumu Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālajai nostājai sadaļā “Nodokļi” (turpmāk — papildinājums):

“Latvija pieprasa pagaidu atkāpi no direktīvas 77/388/EEC nosacījumu piemērošanas, lai līdz 2004.gada 31.decembrim turpinātu piemērot atbrīvojumu no PVN standarta likmes attiecībā uz iedzīvotāju maksājumiem par apkuri.”

3. Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu delegācijai patstāvīgi izstrādāt un iekļaut papildinājumā sarunām nepieciešamo paskaidrojošo informāciju.

4. Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu vadītājam nodrošināt papildinājuma tulkojumu angļu valodā un sarunu procedūrā noteiktajā kārtībā iesniegt to Eiropas Savienības sarunu delegācijai.

Ministru prezidents A.Bērziņš

Ārlietu ministrs I.Bērziņš

 

Apstiprināts
ar Ministru kabineta
2002.gada 7.novembra
rīkojumu Nr.648

Informatīvais ziņojums “Par Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas papildinājumu sadaļā “Nodokļi””

Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunas sadaļā “Nodokļi” tika noslēgtas 2002.gada 11.jūnijā. Latvijas Republikas sarunu oficiālā nostāja šajā sadaļā (CONF-LV 66/00) tika apstiprināta Eiropas Integrācijas Padomes sēdē 2000.gada 13.novembrī.

Oficiālā nostāja paredzēja, ka Latvijas Republika no tobrīd prognozētā iestāšanās brīža (2003.gada 1.janvāris) pilnībā piemēros 1977.gada 17.maija Padomes sestās direktīvas 77/388/EEC par dalībvalstu likumu harmonizāciju attiecībā uz apgrozījuma nodokļiem — pievienotās vērtības nodokļa kopējā sistēma: vienota novērtējuma bāze nosacījumus, izņemot iepriekš definētās atkāpes attiecībā uz PVN maksātāju obligātās maksāšanas slieksni un piemērošanas īpatnībām attiecībā uz starptautiskajiem pasažieru pārvadājumiem, darījumiem ar apaļkokiem, autoratlīdzību maksājumiem.

2001.gada 22.novembrī LR Saeima pieņēma grozījumus likumā “Par pievienotās vērtības nodokli”, kuri paredzēja harmonizēt PVN piemērošanas nosacījumus ar Padomes sesto direktīvu, tanī skaitā, ar 2003.gada 1.janvāri apliekot ar PVN standarta likmi (18%) siltumenerģijas piegādi iedzīvotājiem.

2002.gada 9.oktobrī LR Saeima pieņēma jaunus grozījumus likumā “Par pievienotās vērtības nodokli”, kuri paredz atlikt līdz 2004.gada 31.decembrim PVN standarta likmes piemērošanu attiecībā uz siltumenerģijas piegādi iedzīvotājiem.

Ņemot vērā to, ka 2002.gada 24.-25.oktobrī notikusī Eiropas Savienības Padome Briselē apstiprināja kā jauno dalībvalstu, tanī skaitā, Latvijas uzņemšanas datumu ES 2004.gada 1.janvāri, Latvijas Republikas likumdošana nenodrošina Padomes sestās direktīvas nosacījumu ievērošanu no iestāšanās ES brīža.

 

Līdz ar to, iestāšanās Eiropas Savienībā sarunās ir jāizvirza jauna prasība par pagaidu atkāpi no 1977.gada 17.maija Padomes sestās direktīvas 77/388/EEC par dalībvalstu likumu harmonizāciju attiecībā uz apgrozījuma nodokļiem — pievienotās vērtības nodokļa kopējā sistēma: vienota novērtējuma bāze nosacījumiem lai līdz 2004.gada 31.decembrim turpinātu piemērot atbrīvojumu no PVN standarta likmes attiecībā uz siltumenerģijas piegādi iedzīvotājiem.

Šī jautājuma izskatīšanas Ministru kabinetā steidzamību nosaka apstāklis, ka līdz iestāšanās ES sarunu plānotajam noslēgumam ir palikušas mazāk par sešām nedēļām, bet atbildes pozīcijas sagatavošana no ES puses ir saistīta ar ilgstošām procedūrām.

Ārlietu ministrs I.Bērziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!