• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2002. gada 7. novembra rīkojums Nr. 650 "Par Valsts investīciju programmā finansēto pašvaldību projektu iekšējā audita plāna izstrādi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.2002., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68252

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.651

Par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā

Vēl šajā numurā

12.11.2002., Nr. 164

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 650

Pieņemts: 07.11.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.650

Rīgā 2002.gada 7.novembrī (prot. Nr.45, 39.§)

Par Valsts investīciju programmā finansēto pašvaldību projektu iekšējā audita plāna izstrādi

1. Apstiprināt informatīvo ziņojumu “Par Valsts investīciju programmā finansēto pašvaldību projektu iekšējā audita plānu”.

2. Visām ministrijām noteikt attiecīgās ministrijas kontrolē esošo pašvaldību investīciju projektu iekšējā audita veicējus, norādot ieteicamo audita veikšanas laiku, un līdz 2002.gada 1.decembrim iesniegt attiecīgo informāciju Ekonomikas ministrijā.

3. Ekonomikas ministrijai pēc šī rīkojuma 2.punktā minētās informācijas saņemšanas izstrādāt un mēneša laikā iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā visu Valsts investīciju programmā finansēto pašvaldību projektu iekšējā audita plānu, norādot audita veicējus un audita veikšanas laiku.

Ministru prezidents A.Bērziņš

Ekonomikas ministrs A.Kalvītis

 

Apstiprināts

ar Ministru kabineta

2002.gada 7.novembra rīkojumu Nr.650

Informatīvais ziņojums “Par Valsts investīciju programmā finansēto pašvaldību projektu iekšējā audita plānu”

Ekonomikas ministrijai ar ministru prezidenta rezolūciju tika uzdots iesniegt visu Valsts investīciju programmā finansēto pašvaldību projektu iekšējā audita plānu, norādot audita veicējus un laiku.

Pamatojoties uz 1996.gada 8.oktobra Ministru kabineta noteikumu Nr.377 “Valsts investīciju programmas sagatavošanas, finansēšanas un realizācijas kārtība” 18.punktu, institūcijas, kuras nav pakļautas nozaru ministrijām, savus projektus iesniedz tās nozares ministrijā, kuras darbības jomai atbilst projekts. Līdz ar to ministrijas ir atbildīgas par atbilstošo pašvaldību investīciju projektu kontroli un iekšējo auditu.

Latvijas Republikas Satversmes 61.pantā ir noteikts, ka Ministru kabinets apspriež visus jautājumus, kuri attiecas uz vairāku ministriju darbību. Ņemot vērā, ka jautājums par Valsts investīciju programmas projektu iekšējā audita veikšanu līdz šim normatīvajos aktos nav noregulēts, ekonomikas ministram nav tiesību uzdot visiem ministriem iesniegt informāciju par Valsts investīciju programmā finansēto pašvaldību projektu iekšējā audita veicējiem.

Tādēļ, lai Ekonomikas ministrija izstrādātu visu Valsts investīciju programmā finansēto pašvaldību projektu iekšējā audita plānu, Ministru kabinetam būtu jāpieņem lēmums, ar kuru uzdot visām ministrijām noteikt iekšējā audita veicējus tās kontrolē esošajiem pašvaldību investīciju projektiem, norādot ieteicamo audita laiku.

Ekonomikas ministriju apkopos sagatavoto informāciju un iesniegs izskatīšanai Ministru kabinetā.

Ekonomikas ministrijai ar 2002.gada 28.maija Ministru kabineta sēdes protokola Nr.22 49.§ 4.1.punktu ir uzdots izstrādāt un noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu par Valsts investīciju programmas sagatavošanas, finansēšanas un realizācijas kārtību, paredzot funkciju pārdali starp Ekonomikas un Finansu ministrijām. Ekonomikas ministrija ir izstrādājusi minēto noteikumu projektu un jau ir iekļāvusi atbilstošu normu, kas paredz Finansu ministrijai veikt investīciju projektu finansu uzraudzību. Ministru kabineta noteikumu projekts š.g.23.septembrī tika izskatīts starpinstitūciju sanāksmē un tiek plānots to iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā tuvākajā laikā.

Ekonomikas ministrs A.Kalvītis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!