• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par gadskārtējo Baltijas asamblejas balvas piešķiršanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.2002., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68273

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tikšanos ar Portugāles valsts sekretāru

Vēl šajā numurā

12.11.2002., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par gadskārtējo Baltijas asamblejas balvas piešķiršanu

Piektdien, 8.novembrī, tika piešķirta ikgadējā Baltijas asamblejas balva literatūrā, mākslā un zinātnē.

Kompetenta apvienotā žūrija, kuras sastāvā ir pa trim ekspertiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, tikās Rīgā, Saeimas namā, un, aizklāti balsojot, nolēma, ka 2002.gada laureāta tituls literatūrā piešķirams igaunim Jānam Tatem par 2000. un 2001.gadā uzrakstītajām lugām “Tilts” un “Laimīgā ikdiena”.

Laureāta tituls mākslā piešķirts latviešu gleznotājai Birutai Baumanei par izcilu sniegumu personālizstādē 2002.gada pavasarī izstāžu zālē “Arsenāls”, kā arī par autobiogrāfisko grāmatu “Es dzīvoju” un ieguldījumu latviešu glezniecībā.

Baltijas asamblejas balvas laureāta titulu zinātnē ieguvis lietuviešu kulturologs Aļģirds Gaižutis, kurš tika izvirzīts apbalvojumam par zinātnisko darbu publikācijām no 1998. līdz 2001.gadam.

2002.gada Baltijas asamblejas balvas pasniegšanas ceremonija notiks Baltijas asamblejas sesijas laikā šā gada 13.decembrī Rīgā.

Baltijas asamblejas balva tiek piešķirta kopš 1994.gada. Sertifikātu, īpaši izgatavotu statueti un naudas prēmiju 5000 eiro apjomā, saņem trīs pārstāvji no Baltijas valstīm. Sākotnēji pretendentus balvai vērtē katras valsts nacionālā žūrija, bet galīgo lēmumu pieņem apvienotā žūrija, kas klātienē noklausās prezentāciju par katru no kandidātiem. Līdz šim Baltijas asamblejas balvas saņēmuši rakstnieki, dzejnieki, komponisti, mūziķi, scenogrāfi, dejotāji, zinātnieki un citu radošo profesiju pārstāvji.

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!