• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par specializētajām veselības pārbaudēm autovadītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.2002., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68274

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Solis sadarbībā starp divām galvaspilsētām"

Vēl šajā numurā

12.11.2002., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par specializētajām veselības pārbaudēm autovadītājiem

Labklājības ministrija (LM) informē, ka Ministru kabinets (MK) nav deleģējis LM noteikt tās ārstniecības iestādes, kurās tiek izveidota specializēta medicīniskā komisija autovadītāju pirmstermiņa veselības pārbaudei, ja viņš vadījis transporta līdzekli alkohola, narkotisko, psihotropo vai citu apreibinošo vielu iespaidā.

Atbilstoši pieņemtajiem MK noteikumiem par veselības pārbaudēm transportlīdzekļu vadītājiem vai personām, kuras vēlas iegūt transportlīdzekļu vadītāja klasifikāciju, jebkura ārstniecības iestāde var pieteikties veikt šo veselības pārbaudi autovadītājiem, ja tā spēj izveidot medicīnisko komisiju, balstoties uz noteikumos norādītajiem komisijas izveides kritērijiem un prasībām.

Komisijas sastāvā jābūt diviem sertificētiem narkologiem, sertificētam psihiatram, sertificētam ģimenes ārstam vai sertificētam internistam, sertificētam neirologam, sertificētam oftalmologam, sertificētam otorinolaringologam, sertificētam ķirurgam vai sertificētam traumatologam ortopēdam.

Katra ārstniecības iestāde šos veselības pārbaudes pakalpojumus sniedz kā maksas pakalpojumus, nosakot arī individuālu cenu šim pakalpojumam.

Šobrīd sniegt šo pakalpojumu ir pieteicies Narkoloģijas centrs, Jelgavas narkoloģiskā slimnīca, Daugavpils narkoloģiskā slimnīca, Liepājas pilsētas centrālā slimnīca, Valmieras slimnīca un Rēzeknes poliklīnika.

Labklājības ministrijas  Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!