• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par parlamentārās sadarbības grupām 8. Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2002., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68352

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tauta no jums sagaida rīcību, kas veicinās ikviena cilvēka vispārējo labklājību

Vēl šajā numurā

13.11.2002., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par parlamentārās sadarbības grupām 8. Saeimā

Pirmdien, 11.novembrī, 8.Saeimā izveidotas sešas deputātu grupas, lai veicinātu Latvijas parlamentāro sadarbību ar Baltkrieviju, Franciju, Krieviju, Ķīnu, Ukrainu un Vāciju.

Latvijas un Baltkrievijas parlamentārās sadarbības grupā darbosies 19 deputāti, par priekšsēdētāju ievēlēts Aleksandrs Golubovs (PCTVL), par vietnieku – Andrejs Klementjevs (PCTVL).

Latvijas un Francijas parlamentārās sadarbības grupā darbosies 11 deputāti, par priekšsēdētāju ievēlēta Anta Rugāte (TP), par vietnieku – Andris Bērziņš (ZZS).

Latvijas un Krievijas parlamentārās sadarbības grupā darbosies 29 deputāti, par priekšsēdētāju ievēlēts Jānis Jurkāns (PCTVL), vietnieki būs — Dainis Turlais (PCTVL) un Vladimirs Buzajevs (PCTVL).

Latvijas un Ķīnas parlamentārās sadarbības grupā darbosies 28 deputāti, par priekšsēdētāju ievēlēts Rihards Pīks (TP), par vietnieku – Oļegs Deņisovs (PCTVL).

Latvijas un Ukrainas parlamentārās sadarbības grupā darbosies 20 deputāti, par priekšsēdētāju ievēlēts Andrejs Klementjevs (PCTVL), par vietnieku – Aleksandrs Golubovs (PCTVL).

Latvijas un Vācijas parlamentārās sadarbības grupā darbosies 16 deputāti, par priekšsēdētāju ievēlēts Paulis Kļaviņš (LPP), par vietnieku – Uldis Mārtiņš Klauss (JL).

Pašlaik 8.Saeimā parlamentārai sadarbībai ar citām valstīm izveidotas jau 12 grupas. 7.Saeimā darbojās 44 šādas grupas, 6. Saeimā – 37, bet 5. Saeimā – 9.

Saeimas Kārtības rullis nosaka, ka ne mazāk kā trīs deputāti var izveidot deputātu grupu sadarbības veicināšanai ar citu valstu parlamentiem vai citu ar deputātu darbību saistītu interešu apmierināšanai. Šādām deputātu grupām atsevišķs finansējums netiek piešķirts.

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!