• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - 28. un 29. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.11.2002., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68360

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par bezdarba ainu valstī

Vēl šajā numurā

14.11.2002., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” — 28. un 29. burtnīca

Godātie lasītāji, 28. valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums devusies ar četrpadsmit likumiem, kas Saeimā pieņemti 19. un 26. septembrī, bet “Latvijas Vēstnesī” izsludināti no 26. septembra līdz 16. oktobrim, un vienpadsmit Ministru kabineta noteikumiem, kas izdoti no 10. līdz 24. septembrim. Savukārt 29. burtnīcā ir trīspadsmit Ministru kabineta dokumenti, kas izdoti no 24. līdz 30. septembrim. Saeima ratificējusi vairākus starptautiskos līgumus: konvenciju par dokumentu legalizācijas atcelšanu Eiropas Kopienu dalībvalstu starpā, konvencijas pret ķīlnieku sagrābšanu un par cīņu pret terorisma finansēšanu, Latvijas un Grieķijas nolīgumu par jūras transportu un vēl citus. Par to spēkā stāšanos Ārlietu ministrija sniegs paziņojumu “Latvijas Vēstnesī”. Darba strīdu likuma mērķis ir nodrošināt strīdu taisnīgu un ātru izšķiršanu. Grozījumi izdarīti arī Streiku likumā. Pieņemts jauns likums par valsts un pašvaldību daļām un kapitālsabiedrībām. Dzīvnieku barības aprites likuma mērķis ir nodrošināt veselībai, dzīvībai un videi nekaitīgas barības apriti. Šie četri likumi stāsies spēkā ar 2003. gada 1. janvāri.

Ministru kabinets izdevis noteikumus par uzticības personu ievēlēšanas un darbības kārtību. Darba devējs un nodarbinātie darba koplīgumā vai citā rakstiskā līgumā vienojas par uzticības personu skaitu, ņemot vērā kopējo strādājošo skaitu uzņēmumā. Uzticības personai ir tiesības izteikt pamatotu viedokli par darba aizsardzības sistēmu, ierosināt darba devējam noslēgt vienošanos par darba aizsardzību u.tml. Pielikumā dots ieteicamais uzticības personu skaits atbilstoši nodarbināto skaitam. Saskaņā ar Ārstniecības likumu izdoti noteikumi par alkoholisma, narkomānijas un toksikomānijas slimnieku ārstēšanas kārtību. Grozījumi izdarīti noteikumos par zāļu un medicīnisko preču iegādes izdevumu kompensāciju, noteikumos par personu pierakstīšanas un izrakstīšanas pagaidu kārtību u.c. Ministru kabinets izdevis rīkojumus par vairāku valsts aģentūru izveidošanu un Kultūras skolas reorganizēšanu, izveidojot Latvijas Kultūras koledžu.

Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!