• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saprašanās memorands starp Latvijas Republikas valdību un Eiropas Kopienu par Latvijas līdzdalību Kopienas uzņēmumu un uzņēmējdarbības programmā, īpaši attiecībā uz mazajiem un vidējiem uzņēmumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.11.2002., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68378

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daugavpils reģionālā Sabiedrisko pakalpojumu regulatora padomes lēmums Nr.11

Par licences izsniegšanu

Vēl šajā numurā

14.11.2002., Nr. 166

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 07.10.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Saprašanās memorands starp Latvijas Republikas valdību un Eiropas Kopienu par Latvijas līdzdalību Kopienas uzņēmumu un uzņēmējdarbības programmā, īpaši attiecībā uz mazajiem un vidējiem uzņēmumiem

LATVIJAS REPUBLIKAS VALDĪBA, turpmāk “Latvija”, no vienas puses, un

EIROPAS KOPIENU KOMISIJA, turpmāk “Komisija”, kas pārstāv Eiropas Kopienu, no otras puses,

tā kā

1) Eiropas Savienības un Latvijas Asociācijas Padomes 2002. gada 12. februāra Lēmums Nr.1/20021 nosaka vispārīgos principus Latvijas līdzdalībai Kopienas programmās, ļaujot Komisijai un Latvijas kompetentajām iestādēm paredzēt īpašus noteikumus, tostarp finansiālus ieguldījumus, dalībai katrā konkrētajā programmā,

2) Daudzgadējā uzņēmumu un uzņēmējdarbības programma, īpaši attiecībā uz mazajiem un vidējiem uzņēmumiem (MVU) (2001-2005), tika izveidota ar Padomes 2000. gada 20. decembra lēmumu 2000/819/EK2,

ir vienojušās par turpmāk izklāstīto.

 

1. pants

Programma

Latvija piedalās Daudzgadējā uzņēmumu un uzņēmējdarbības programmā, īpaši attiecībā uz mazajiem un vidējiem uzņēmumiem (MVU) (2001-2005) (turpmāk Programma) atbilstoši Eiropas Savienības un Latvijas Asociācijas padomes 2002.gada 12. februāra lēmumam Nr.1/2001, kurā noteikti vispārīgie principi Latvijas līdzdalībai Kopienas programmās, un atbilstoši šī Saprašanās memoranda 2.pantā minētajiem noteikumiem.

 

2. pants

Nosacījumi līdzdalībai Programmā

1. Latvija piedalās Programmas pasākumos atbilstoši mērķiem, kritērijiem, procedūrām un termiņiem, kas noteikti Padomes 2000. gada 20. decembra Lēmumā 2000/819/EK.

2. Uz iestāžu, organizāciju un privātpersonu, kam ir tiesības pieteikties šajā programmā, iesniegumiem, to izskatīšanu un atlasi attiecas tādi paši nosacījumi kā uz Eiropas Savienības dalībvalstu iestādēm, organizācijām un privātpersonām.

3. Lai piedalītos Programmā, Latvija katru gadu veic finansiālo ieguldījumu Eiropas Savienības vispārējā budžetā.

4. Latvijas ieguldījumu saistībā ar tās līdzdalību Programmā un tās īstenošanu pieskaita summai, kas Eiropas Savienības vispārējā budžetā katru gadu paredzētas finansiālo saistību apropriācijai, kas izriet no dažādiem pasākumiem, kuri nepieciešami Programmas izpildei, pārvaldībai un darbībai.

5. Procedūrās, kas saistītas ar pieprasījumiem, līgumiem un pārskatiem, kā arī citiem Programmas administratīvajiem aspektiem, lieto vienu no Kopienas oficiālajām valodām.

 

3. pants

Finansiālais ieguldījums

Noteikumi, kas attiecas uz Latvijas finansiālo ieguldījumu, ir izklāstīti I pielikumā.

Daļu finansiālā ieguldījuma var finansēt no atbilstīgiem Kopienas ārējās palīdzības instrumentiem, ja Latvija to lūdz.3

4. pants

Ziņojumi un izvērtēšana

Neierobežojot Eiropas Kopienu Komisijas un Revīzijas palātas pienākumus saistībā ar šīs Programmas pārraudzību un izvērtēšanu, Latvijas līdzdalību Programmā pastāvīgi pārrauga atbilstīgi partnerības principam, iesaistot Komisiju un Latviju. Latvija iesniedz Komisijai attiecīgus ziņojumus un veic citas īpašās darbības, ko šīs Programmas sakarā noteikusi Kopiena.

 

5. pants

Nobeiguma noteikumi

Šis Saprašanās memorands ir spēkā visu Programmas īstenošanas laiku. Tomēr, ja Eiropas Kopiena nolemj īstenošanas laiku pagarināt, būtiski nemainot Programmu, šī Memoranda spēkā esamība tiek atbilstoši un automātiski pagarināta, ja neviena no Pusēm pret to neiebilst.

Pielikums ir šī Saprašanās memoranda neatņemama sastāvdaļa.

Šo Saprašanās memorandu var grozīt tikai rakstiski, Pusēm vienojoties.

Šis Saprašanās memorands stājas spēkā, kad to ir parakstījušas abas Puses.

Tas stājas spēkā parakstīšanas dienā.

1 OJ L °82, 26.3.2002., p. °6.

2 OJ L 333, 29.12.2000., p.84.

3 Kopējā palīdzības summa no Kopienas ārējās palīdzības līdzekļiem tiks norādīta Finanšu memorandā, kurā paredz ikgadējo Nacionālo programmu šādas palīdzības sniegšanai (Phare).

 

[vieta]

[vieta]

[datums]

[datums]

Latvijas Valdības vārdā —

Komisijas vārdā,

pārstāvot Eiropas Kopienu, —

Aigars KALVĪTIS

Erkki LIIKANEN

Latvijas Republikas

Komisijas loceklis Uzņēmumu

ekonomikas ministrs

un Informācijas sabiedrības jautājumos

I pielikums

Noteikumi, kas nosaka Latvijas finansiālo ieguldījumu Daudzgadējā uzņēmumu un uzņēmējdarbības programmā, īpaši attiecībā uz mazajiem un vidējiem uzņēmumiem (MVU) (2001–2005)

1. Lai piedalītos Programmā, Latvijai Eiropas Savienības vispārējā budžetā jāveic šādi finansiālie ieguldījumi:

— EUR 163 263 par 2002. gadu,

— EUR 177 823 par 2003. gadu,

— EUR 190 210 par 2004. gadu,

— EUR 203 770 par 2005. gadu.

2. Latvijas ieguldījums paredzēts izmaksām, kas saistītas ar kopīgu projektu sagatavošanu, priekšizpēti, izstrādi un īstenošanu, kā arī Programmā paredzēto horizontālo pasākumu izstrādi un īstenošanu.

3. Transporta un uzturēšanās izmaksas, kas Latvijas pārstāvjiem un ekspertiem radušās sakarā ar viņu dalību novērotāju statusā Padomes 2000.gada 20.decembra Lēmuma 2000/819/EK par Daudzgadējo uzņēmumu un uzņēmējdarbības programmu, īpaši attiecībā uz mazajiem un vidējiem uzņēmumiem (MVU) (2001-2005), 3.pantā minētās komisijas sēdēs vai citās sanāksmēs saistībā ar Programmas īstenošanu, sedz Komisija, balstoties uz tādiem pašiem principiem un tādā pašā kārtībā, kāda pašreiz ir spēkā attiecībā uz Eiropas Savienības dalībvalstu pārstāvjiem.

4. Latvijas finansiālā ieguldījuma pārvaldībai piemēro Finanšu regulu par Eiropas Savienības vispārējo budžetu.

5. Stājoties spēkā šim Saprašanās memorandam, kā arī katra turpmākā budžeta gada sākumā Komisija Latvijai nosūta pieprasījumu veikt maksājumu atbilstoši summai, kas Latvijai jāmaksā šajā Saprašanās memorandā paredzēto izmaksu segšanai.

Ieguldījumu veic eiro, iemaksājot to Komisijas eiro kontā.

6. Latvija veic ieguldījumu ikgadējo izmaksu segšanai saskaņā ar pieprasījumu veikt maksājumu un ne vēlāk kā trīs mēnešus pēc rīkojuma datuma. Par jebkuru maksājuma kavējumu Latvija pēc noteiktā iemaksas termiņa beigām maksā nokavējuma procentus par nenomaksāto summu. Procentu likme atbilst par 1,5 procenta punktiem palielinātai likmei, ko Eiropas Centrālā banka piemēro savām galvenajām eiro refinansēšanas transakcijām dienā, kad beidzies maksājuma termiņš. Gadījumos, kad maksājuma nokavējums var būtiski apdraudēt Programmas īstenošanu un pārvaldību, Komisija aptur Latvijas līdzdalību Programmā attiecīgajā gadā, ja maksājums netiek veikts divdesmit darba dienās pēc tam, kad Latvijai nosūtīta oficiāla atgādinājuma vēstule.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!