• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pramipexolum un entacaponum preparātu izplatīšanas nosacījumiem zāļu iegādes kompensācijas sistēmas ietvaros. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.2002., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68407-par-pramipexolum-un-entacaponum-preparatu-izplatisanas-nosacijumiem-zalu-iegades-kompensacijas-sistemas-ietvaros

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrijas rīkojums Nr.238

Par Kompensējamo zāļu sarakstā iekļaujamo zāļu izplatīšanas nosacījumiem

Vēl šajā numurā

15.11.2002., Nr. 167

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Labklājības ministrija

Veids: rīkojums

Numurs: 237

Pieņemts: 01.11.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrijas rīkojums Nr. 237

Rīgā 2002. gada 1. novembrī

Par pramipexolum un entacaponum preparātu izplatīšanas nosacījumiem zāļu iegādes kompensācijas sistēmas ietvaros

Izdots saskaņā ar

Farmācijas likuma 6.panta 4.punktu

Lai nodrošinātu pramipexolum un entacaponum preparātu pieejamību Parkinsona slimības pacientu ārstēšanai saskaņā ar Ministru kabineta 1998.gada 4.novembra noteikumiem Nr.428 “Ambulatorajai ārstniecībai paredzēto zāļu, medicīnisko ierīču un preču iegādes izdevumu kompensācijas kārtība”,

apstiprināt “Pramipexolum un entacaponum preparātu izplatīšanas nosacījumus zāļu iegādes kompensācijas sistēmas ietvaros”.

Labklājības ministrs V. Jaksons

 

 

Pramipexolum un entacaponum preparātu izplatīšanas nosacījumi zāļu iegādes kompensācijas sistēmas ietvaros

1. Šie nosacījumi paredz, kā tiek izplatīti pramipexolum un entacaponum preparāti, kas nepieciešami Parkinsona slimības pacientu ambulatorajai ārstēšanai zāļu iegādes kompensācijas sistēmas (turpmāk — kompensācijas sistēma) ietvaros.

2. Kompensācijas sistēmas ietvaros paredzēts nodrošināt šādu Latvijas Neirologu asociācijas Parkinsonisma paneļa uzskaitē esošo pacientu ambulatoro ārstēšanu:

2.1. ar pramipexolum tiek nodrošināti Parkinsona slimības pacienti ar slimības trīcošo formu, kuriem trīci neizdodas kompensēt ar citām kompensējamo zāļu sarakstā iekļautām zālēm;

2.2. ar entacaponum tiek nodrošināti pacienti, kuri ir levodopa preparātu atkarīgi, bet tie nepieciešamās devās izraisa sarežģījumus (diskinēzijas, “on-off” (ieslēgšanās — izslēgšanās) un piesalšanas fenomenu). Entacaponum tiek nozīmēts pacientiem, kuriem nav iekšējo orgānu slimības subkompensētā vai dekompensētā stadijā.

3. Tiesības pieņemt lēmumu par pramipexolum vai entacaponum preparātu lietošanas nepieciešamību atbilstoši šo nosacījumu 2.punktā minētajam ir Latvijas Neirologu asociācijas Parkinsonisma paneļa speciālistu konsīlijam.

4. Tiesības izrakstīt pramipexolum un entacaponum preparātus uz receptes par diferencētu samaksu ir Parkinsonisma paneļa vadītājam bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “P.Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca” neiroloģijas ambulatorās nodaļas specializētā kabinetā.

5. Parkinsonisma paneļa vadītājs veic šo nosacījumu 2.punktā minēto pacientu (turpmāk — pacienti) uzskaiti, kā arī katram pacientam izrakstīto zāļu uzskaiti.

6. Viena apmeklējuma laikā Parkinsonisma paneļa vadītājs izraksta pacientam attiecīgi pramipexolum vai entacaponum preparātus līdz trīs mēnešu ārstēšanas kursam, ņemot vērā konkrētajam pacientam nepieciešamo devu.

7. Reizi ceturksnī Parkinsonisma paneļa vadītājs iesniedz Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūrai (turpmāk — Aģentūra) aktualizētus Parkinsona slimības pacientu uzskaites datus.

8. Aģentūra un slimokases nodrošina pramipexolum un entacaponum preparātu apmaksai nepieciešamo līdzekļu plānošanu, ņemot vērā:

8.1. attiecīgās slimokases vai Aģentūras filiāles dalībnieku skaitu, kuri tiek ārstēti ar pramipexolum vai entacaponum preparātiem, un to skaita prognozējamās izmaiņas, ievērojot iepriekšējo gadu tendenci;

8.2. iepriekšējā gada pramipexolum un entacaponum preparātu izlietojuma apjomus un to prognozējamās izmaiņas, ievērojot iepriekšējo gadu tendenci;

8.3. vidējās pramipexolum un entcaponum preparātu izmaksas vienam pacientam dienā, pamatojoties uz kompensējamo zāļu sarakstā iekļauto preparātu cenām.

9. Zāļu reģistrācijas apliecības turētājs (īpašnieks) nodrošina Kompensējamo zāļu sarakstā iekļauto pramipexolum un entacaponum preparātu nepārtrauktu pieejamību zāļu lieltirgotavām.

10. Aptieka, kas ir līgumattiecībās ar slimokasi, nodrošina:

10.1. pramipexolum un entacaponum preparātu pieejamību pacientiem pret normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā noformētu recepti par diferencētu samaksu pēc iespējas nekavējoties, bet ne vēlāk kā divu dienu laikā no receptes saņemšanas;

10.2. nepieciešamo pramipexolum un entacaponum preparātu pastāvīgu sortimentu aptiekā pacientiem, kas regulāri iegādājas šos preparātus konkrētajā aptiekā.

11. Pramipexolum un entacaponum preparāti par pilnu samaksu tiek izplatīti aptiekās pret normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā noformētām parastajām receptēm.

Farmācijas departamenta direktors J. Bundulis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!