• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO ikgadējo Parlamentāro asambleju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.2002., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68431

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas Prezidija lēmums

Par Saeimas svinīgās sēdes sasaukšanu 18. novembrī

Vēl šajā numurā

15.11.2002., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO ikgadējo Parlamentāro asambleju

No 15. līdz 19.novembrim Turcijā, Stambulā, notiks NATO Parlamentāras asamblejas 48.ikgadējā sesija, kurā Latviju pārstāvēs 7.Saeimas NATO Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs Aleksandrs Kiršteins, delegācijas loceklis Guntars Krasts un delegācijas sekretāre Sandra Paura. Paredzēts, ka 8.Saeima NATO Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas sastāvu apstiprinās 28.novembrī.

Ikgadējās sesijas laikā parlamentārieši apspriedīs jautājumus, kas skar cīņu pret terorismu, NATO kandidātvalstu militāro gatavību, Krievijas Federācijas iekšējo situāciju, kā arī alianses paplašināšanu. Tās ietvaros tiks pieņemti arī dažādi ziņojumi un rezolūcijas, bet 19.novembra nobeiguma plenārsēdē — deklarācija par NATO pārveidošanos (transformāciju). Patlaban deklarācijas projektā tiek pamatota un analizēta paplašināšanās nepieciešamība, norādītas NATO kritērijiem atbilstošās 7 kandidātvalstis (tostarp Latvija), vērtēta alianses piemērošanās situācijai pasaulē pēc 11.septembra terora aktiem ASV, kā arī atspoguļotas NATO attiecības ar ES, Krieviju un Ukrainu. Jāpiebilst, ka šajā projektā parlamentārieši līdz 19.novembra plenārsēdei var iesniegt arī dažādus grozījumus un papildinājumus.

Sesijā darbosies visas piecas komitejas: Civillietu un drošības, Aizsardzības un drošības, Ekonomiskā un drošības, Zinātnes un tehnoloģijas un Politiskā komiteja. Atklāšanas ceremonijā delegātus uzrunās NATO Parlamentārās asamblejas prezidents R.Estrella, NATO ģenerālsekretārs Dž.Robertsons un Turcijas Republikas prezidents A.N.Sezers.

Pēc atgriešanās Latvijā 21.novembrī Saeimā paredzēta preses konference par NATO Parlamentārās asamblejas 48.ikgadējās sesijas gaitu un rezultātiem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!