• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dienesta pārbaudes rezultātiem Sardzes pulkā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2002., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68560

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrijas dienesta informācija Nr.40/1149-9415

Par konvencijas un tās protokolu spēkā stāšanos

Vēl šajā numurā

20.11.2002., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dienesta pārbaudes rezultātiem Sardzes pulkā

Ceturtdien, 14. novembrī, iekšlietu ministrs Māris Gulbis parakstīja rīkojumu par disciplinārsodu piemērošanu Sardzes pulka komandierim Vjačeslavam Koržanovam un pasākumu veikšanu Sardzes pulka kareivju masveida saslimšanas turpmākai novēršanai.

No 2002. gada 14. oktobra līdz 24. oktobrim Iekšlietu ministrijas Sardzes pulka Jelgavas atsevišķajā bataljonā notika kareivju masveida saslimšana, kuras gaitā fiksēti 44 saslimšanas gadījumi ar dažādām akūtām zarnu infekcijas slimībām. Speciāli izveidotā komisija veica dienesta pārbaudi, kuras laikā tika konstatēti vairāki pārkāpumi. Jau 2002. gada augustā Sardzes pulka Jelgavas atsevišķajā bataljonā notika infekcijas slimību uzliesmojums, par kura rašanās apstākļiem un vēlāk noskaidrotajiem iemesliem Sardzes pulka komandieris Iekšlietu ministrijas vadību nebija informējis. Pēc Sardzes pulkā veiktās dienesta pārbaudes neviena no pulka atbildīgajām personām pie disciplinārās atbildības netika saukta. Netika pārtrauktas arī līgumattiecības ar SIA “Leners”, kas sniedz ēdināšanas pakalpojumus Jelgavas bataljonā, kaut gan tika konstatēta gatavotās pārtikas kvalitātes saistība ar notikušo saslimšanu. Arī šā gada oktobrī pārbaudes laikā tika konstatēti sanitāri higiēnisko prasību pārkāpumi “Leners” apsaimniekojamā bataljona pārtikas blokā. Izvērtējot Sardzes pulka vadības darbības kareivju ēdināšanas uzraudzībā un veselības nodrošināšanā, tās atzītas par formālām un neefektīvām. Tāpat konstatēts, ka Iekšlietu ministrijas Sanitārās uzraudzības un vides veselības dienests nav pietiekami pildījis savus pienākumus, veicot pārbaudes Sardzes pulka Jelgavas bataljona pārtikas blokā.

Ņemot vērā visus konstatētos pārkāpumus:

— justīcijas pulkvedim Vjačeslavam Koržanovam, Sardzes pulka komandierim, par pieļautajiem trūkumiem pulka vadībā, nepietiekamu rīcību pēc kareivju saslimšanas Jelgavas atsevišķajā bataljonā 2002. gada augustā, šī gadījuma formālu izmeklēšanu un atbilstošu disciplinārsodu nepiemērošanu vainīgajām personām, kā arī būtiskiem trūkumiem saistībā ar 2001.gada 25. maija līgumu ar SIA “Leners” izteikt rājienu.

— Iekšlietu ministrijas Sardzes pulka komandierim Vjačeslavam Koržanovam ir uzdots veikt papildu dienesta pārbaudi, lai noskaidrotu Sardzes pulka atbildīgo amatpersonu vainu saistībā ar 2002. gadā konstatētajiem kareivju masveida saslimšanas gadījumiem un piemērot vainīgajām amatpersonām atbilstošus disciplinārsodus. Izlemt jautājumu par līguma laušanu ar SIA “Leners”, veikt pasākumu kompleksu, lai maksimāli novērstu turpmākus kareivju masveida saslimšanas gadījumus.

— BO valsts SIA “Iekšlietu ministrijas poliklīnika” direktoram Didzim Āzenam uzdots izlemt jautājumu par Sanitārās uzraudzības un vides veselības dienesta vadītāja Ļeva Suļimas saukšanu pie disciplinārās atbildības par pieļautajiem trūkumiem sanitāri higiēniskajā uzraudzībā Sardzes pulka Jelgavas atsevišķā bataljona pārtikas blokā, kā arī izlemt jautājumu par Sanitārās uzraudzības un vides veselības dienesta likvidēšanu;

BO uzņēmuma “Iekšlietu ministrijas medicīnas centrs” direktoram Uģim Iskrovam, veicot “Iekšlietu ministrijas medicīnas centra” reorganizāciju un attiecīgās aģentūras izveidošanu, lemt jautājumu par dienesta, kas veic sanitāro uzraudzību Iekšlietu ministrijas sistēmā, saglabāšanas nepieciešamību un iespēju pārņemt tā funkcijas citām kompetentām teritoriālajām institūcijām.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!