• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Armēnijas vēstnieku pie Saeimas priekšsēdētājas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2002., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68561

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Vēl šajā numurā

20.11.2002., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Armēnijas vēstnieku pie Saeimas priekšsēdētājas

Vakar, 19.novembrī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Armēnijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ašotu Hovakimjanu.

Tikšanās laikā galvenā uzmanība veltīta jautājumiem, kas skar Latvijas un Armēnijas divpusējās sadarbības padziļināšanas iespējas un abu valstu integrāciju Eiropas Savienībā.

Armēnijas vēstnieks A.Hovakimjans un Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre pārrunāja abu valstu divpusējo sadarbību un atzina, ka tā īpaši aktivizējusies šajā gadā – notikušas vairākas apmaiņas vizītes, proti, Armēnijas parlamentu apmeklēja 7.Saeimas Eiropas lietu komisijas delegācija, bet Saeimā ieradās Armēnijas Nacionālās sapulces priekšsēdētājs A.Hačatrjans. Latviju šā gada vasarā apmeklēja arī Armēnijas prezidents R.Kočarjans.

“Armēnija sevi uzskata par piederīgu Eiropai,” sacīja vēstnieks un atzinīgi novērtēja Latvijas atbalstu Armēnijas virzībā uz Eiropas Savienību. Kā lielu ieguldījumu mūsu valsts pieredzes nodošanā integrācijas ES jautājumos abas puses minēja 18.septembrī parakstīto Latvijas un Armēnijas starpparlamentu kopīgo paziņojumu par sadarbību nacionālo likumdošanas aktu tuvināšanā un saskaņošanā ar ES likumdošanas aktiem. I.Ūdre uzsvēra, ka sekos līdzi, lai sekmīgi uzsāktā sadarbība turpinātos arī nākotnē. Viņa arī atskatījās uz Latvijas pagātni un akcentēja atbalsta virzībā uz starptautiskajām struktūrām lielo nozīmi.

Vērtējot Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā, I.Ūdre optimistiski raudzījās uz gaidāmo Kopenhāgenas galotņu apspriedi, kurā mūsu valsts cer saņemt uzaicinājumu pievienoties ES dalībvalstu saimei.

Saeimas priekšsēdētāja arī interesējās par Armēnijas iekšpolitisko situāciju – gaidāmajām prezidenta un parlamenta vēlēšanām un ekonomiskās izaugsmes rādītājiem. A.Hovakimjans pauda pārliecību, ka Armēnijas ārpolitiskās prioritātes pēc vēlēšanām paliks nemainīgas, un pastāstīja par sasniegumiem ekonomikā – ekonomiskās brīvības reitingā viņa valsts ierindojusies 44.vietā, bet informācijas tehnoloģiju jomā izvirzījusies par reģionālo centru. I.Ūdre arī uzklausīja vēstnieka informāciju par situāciju Dienvidkaukāza reģionā un atzina, ka Latvija atbalsta starptautiskajās tiesībās nostiprināto pozīciju jebkuru konfliktu risināt mierīgiem līdzekļiem.

Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja akcentēja parlamentārās sadarbības nozīmi un atzina, ka cerīgi raugās uz abu valstu divpusējo attiecību padziļināšanos arī nākotnē. Savukārt Armēnijas vēstnieks novēlēja I.Ūdrei veiksmi jaunajā Saeimas priekšsēdētāja amatā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!