• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ceļā uz Latvijas proklamēšanas 85. gadadienu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2002., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68564

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Mums ir iespēja un pienākums veidot Latvijas valsti tādu, lai mēs ar lepnumu varētu nodot to mantojumā saviem bērniem"

Vēl šajā numurā

20.11.2002., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ceļā uz Latvijas proklamēšanas 85. gadadienu

Izglītības un zinātnes ministrijā notika preses konference, kas bija veltīta pilsoniskās audzināšanas projekta “Mana Latvija” uzsākšanai. Preses konferencē piedalījās izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis un Valsts jaunatnes iniciatīvu centra direktors Ringolds Beinarovičs.

Izglītības un zinātnes ministrija un Valsts jaunatnes iniciatīvu centrs aicina visas Latvijas izglītības iestādes (pirmsskolas izglītības, vispārējās izglītības, interešu izglītības, speciālās izglītības, profesionālās izglītības, augstākās izglītības iestādes), sagaidot mūsu valsts proklamēšanas 85.gadadienu, jau šogad un arī nākamgad iesaistīties pilsoniskās audzināšanas pasākumu ciklā — projektā “Mana Latvija”. Projekta uzdevums ir meklēt un atrast gan vēsturē, gan šodienā un arī nākotnē vērtības, kas palīdz apzināties Latvijas vietu pasaulē, kas veido un nostiprina piederības izjūtu Latvijas valstij un sabiedrībai, vienlaikus attīstot prasmes un iemaņas, kas nepieciešamas demokrātiskas sabiedrības cilvēkiem.

Bez tautas vēstures zināšanām un savu sakņu apzināšanās globalizācijas tendenču laikmetā mēs nespēsim sevi saglabāt kā nacionālu vienību. Līdz ar to projekts “Mana Latvija” ir viens no nozīmīgākajiem pasākumiem, kas sekmēs valstiskās apziņas veidošanos un patriotisko audzināšanu, preses konferencē atzīmēja izglītības un zinātnes ministrs.

Projektā bērni un jaunieši aicināti piedalīties novadpētniecības konkursā – skatē “Es, mana ģimene, skola un novads”, kurā paredzēts skolu muzeju konkurss un skolēnu pētniecības darbu lasījumu konkurss. Novadpētniecības konkursa – skates noslēguma pasākums iecerēts Latvijas Kara muzejā 2003.gada 17.novembrī. Lai veicinātu saskaņu un savstarpēju sapratni starp Latvijā dzīvojošo dažādu tautību jauniešiem un pilnveidotu jauniešu zināšanas par šo tautu vēsturi, tradīcijām, kultūras vērtībām un sadzīvi, 2003.gada 16.novembrī plānots rīkot Starptautisko tolerances dienu, kurā jaunieši tiks aicināti piedalīties daudzveidīgās radošās darbnīcās un sporta aktivitātēs. Projekta ietvaros 2003.gada 13.un 14.novembrī tiks organizēta konference “Jaunatne pilsoniskā sabiedrībā”.Projekta “Mana Latvija” noslēguma pasākumu un koncertu iecerēts rīkot 2003.gada 18.novembrī Latvijas Nacionālajā operā.

Pilsoniskās audzināšanas projekta “Mana Latvija” organizatori ir Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts jaunatnes iniciatīvu centrs sadarbībā ar UNESCO Latvijas Nacionālo komiteju, Latvijas Televīziju, IZM Izglītības satura un eksaminācijas centru, Valsts kultūrizglītības centru, pašvaldībām, novadu muzejiem un izglītības iestādēm.

Liena Pilsētniece, “LV” iekšlietu redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!