• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kvalitāti izglītībā: visiem tiem, kuri meklē jaunu darbu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.11.2002., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68602

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lielo teroru pret latviešiem

Vēl šajā numurā

21.11.2002., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kvalitāti izglītībā: visiem tiem, kuri meklē jaunu darbu

BUTS1.JPG (20192 bytes)
Sertifikātu SIA “BUTS” direktoram Ilmāram Stabrovskim pasniedz Pieaugušo un profesionālās izglītības asociācijas pārstāve Gunta Primane

Tūkstošiem cilvēku Latvijā vajadzīga tālāka izglītošanās, lai sekmīgāk atrastu jaunu darbu. To sekmē daudzi kursi, semināri, tālākizglītības iestādes. 1991.gadā šo darbu sāka arī kāds neliels tālākizglītības centrs. Šobrīd mācību centrs “Buts” ir viena no lielākajām tālākizglītības iestādēm Latvijā, kas, darbojoties šajā jomā jau desmit gadus, nepārtraukti pilnveidojas, ieviešot apmācībā gan progresīvas mācību metodes, gan Eiropas Savienības (ES) standartiem un darba tirgus prasībām atbilstošas jaunākās tehnoloģijas.

Viens no tālākizglītības mērķiem ir radīt kvalitatīvas izglītības pieejamību. Tāpēc mācību centrs “Buts” nemitīgi veidojis modernu mācību bāzi ne tikai Rīgā, bet arī Latvijas novados — Cēsīs, Talsos, Valkā, Rēzeknē. Daudz domāts par to, lai cilvēki tālākizglītību varētu iegūt pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai un līdz ar to veicinātu savu reģionu attīstību, jo, kā zināms, mūsdienās kvalitatīva izglītība ir viens no tautsaimniecības attīstības stūrakmeņiem. “Buts” pilnveido izglītības kvalitāti ne tikai pēc Izglītības un zinātnes ministrijas prasībām, bet arī meklējot Eiropas Savienības labākos paraugus.

Lai varētu izsniegt valsts atzītus izglītības dokumentus, 2002.gadā mācību centrs atbilstoši darba devēju rekomendācijām izstrādāja un īstenoja 108 mācību programmas. 2002.gadā tās pieteiktas akredtitācijai, kas ir valstiski atzīts kvalitātes apliecinājums, tam, ka mācības notiek tā, lai izglītojamie apgūtu to, ko prasa profesiju standarti un darba devēji.

Šobrīd profesionālās izglītības akreditācijas komisija mācību centram akreditējusi 57 izglītības programmas. Akreditācijas process ir svarīgs valsts tālākizglītības sistēmas sakārtošanai, jo ir ļoti daudz dažādu firmu, kas nodarbojas ar tālākizglītošanu, izsniedzot dažādus sertifikātus un apliecības. Taču ne vienmēr profesionālās izglītības sertifikāts ir valsts atzīts dokuments, kas apliecina kvalitāti. Bieži vien tas ir tikai dokuments, kas apliecina, ka izglītojamais ir noklausījies lekcijas un piedalījies semināros, bet ne vienmēr ir varējis pilnībā apgūt praktiskās iemaņas.

Tādēļ mācību centrs “Buts” īpašu vērību velta savas darbības kvalitātes pilnveidei, un rezultāti neizpaliek: šī gada augustā mācību centru sertificēja pasaulē atzīta starptautiska sertifikācijas organizācija LRQA (Lioyud’s Register Quality Assurance), izsniedzot starptautisku kvalitātes vadības sertifikātu EN ISO 9001:2000.

Kā pastāstīja mācību centra “Buts” direktors Ilmārs Stabrovskis, īpaša uzmanība pievēršama tam, ka centrs nodrošina arī jauno tehnoloģisko iekārtu apguvi. Centrs izglītību nodrošina 45 dažādās profesijās un arī seko tam, kā iestādes absolventi iekārtojas darbā.

Daudzveidīgā mācību centra darbība un plašais mācību programmu klāsts paver iespējas lielai daļai darba meklētāju apgūt jaunu profesiju vai papildināt jau esošās zināšanas. Turklāt ar starptautiski apliecinātu kvalitātes zīmi.

Teksts un foto:  Dr. sc. ing. Sigizmunds Timšāns

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!