• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par minimālās algas palielināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.11.2002., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68605

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

21.11.2002., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par minimālās algas palielināšanu

Ministru kabinets otrdien, 19.novembrī, nolēma no 2003.gada 1.janvāra palielināt minimālo mēneša algu no pašreizējiem 60 latiem mēnesī līdz 70 latiem mēnesī.

Tika akceptēts FM iesniegtais variants, kas attiecas uz valsts budžeta finansēto iestāžu darbiniekiem ar mēneša darba algu līdz Ls 150. Mēneša darba algas palielinājums:

Ls 10, ja darba samaksa ir līdz Ls 80;

Ls 8, ja darba samaksa ir Ls 80 – 100;

Ls 6, ja darba samaksa ir Ls 100 – 150.

Papildu nepieciešamais finansējums valsts budžeta finansēto iestāžu darbinieku atalgojumiem un darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām nākamgad būtu aptuveni 3,6 miljoni latu.

Ieņēmumi kopbudžetā no tiešajiem nodokļiem, kas iekasēti no visā tautsaimniecībā strādājošajiem, varētu palielināties par 10 miljoniem latu.

Pārskatot minimālo mēneša darba algu, jāņem vērā, ka šobrīd ir spēkā vairākas no valsts budžeta finansējamo iestāžu darba samaksas sistēmas, kurās viszemāk atalgotajam amatam darba alga atbilst valstī noteiktajai minimālajai mēneša darba algai, un līdz ar to ir nepieciešams papildu finansējums arī šo darba samaksas sistēmu pārskatīšanai.

Ministru kabinets atbalstīja priekšlikumu palielināt minimālo mēneša darba algu, vienlaikus paredzot arī konsultācijas ar Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes partneriem – darba devējiem un arodbiedrībām.

Finanšu ministrijas  preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!