• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Lido” know–how biznesu

Tuvākajās dienās SIA “Lido” plāno noslēgt līgumu ar Baltkrievijas “Belorusvņeštorginvest” par sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma izveidi Minskā. Sarunas par kopēju sadarbību notiek jau kopš vasaras, kas Baltkrievijas prezidenta lietu pārvaldes pārstāvji vērsās pie “Lido” vadības ar piedāvājumu palīdzēt izbūvēt un aprīkot Minskā Krasta ielas kompleksam līdzīgu uzņēmumu.

Jaunā uzņēmuma platība būs ap 1000 kvadrātmetru, kas ir samērā neliels uzņēmums. Taču paralēli norisinās darbs arī pie sadarbības izveides ar uzņēmumu, kas pēc platības atbilst Krasta ielas kompleksam. Projektu pilnībā finansēs Baltkrievijas puse, savukārt “Lido” ieguldīs savas zināšanas un meistarību. Iespējams, ka “Lido” varēs veidot arī jaunā uzņēmuma interjeru, taču tas būs atkarīgs no līguma. Plānotais projekta realizācijas laiks ir seši mēneši, un uzņēmumu Minskā pilnībā apsaimniekos Baltkrievijas puse. Minskas uzņēmums “Lido” vārdu nenesīs, jo Baltkrievijā to nepazīst.

Interese par Krasta ielas kompleksam līdzīgu sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu izveidi arī citās valstīs neatslābst. Par kopīgu sadarbību vairākkārtīgi ir interesējušies Igaunijas uzņēmēji, arī Lietuvas uzņēmēji ir gatavi attīstīt sadarbību. Tāpat tiek domāts par biznesa attīstīšanu Vācijā. Savas vizītes laikā Rīgā arī Maskavas mērs Jurijs Lužkovs pauda gatavību par saviem līdzekļiem izveidot “Lido” līdzīgu kompleksu Maskavā, taču pagaidām nav zināms nekas konkrēts – ne apjomi, ne termiņi.

“Lido” pagaidām negrasās investēt ārvalstīs. Uzņēmums praktizē palīdzību vietējiem uzņēmējiem izveidot Krasta kompleksam līdzīgu uzņēmumu, apsaimniekošanu atstājot viņu pašu ziņā. Lai paplašinātu savu biznesu, patlaban “Lido” risina sarunas ar SIA “Linstow Varner” par ēdināšanas uzņēmuma izveidi Rīgas centrālajā dzelzceļa stacijā, ko veiksmīgu sarunu rezultātā varētu atklāt jau nākamgad. Tiek domāts arī par sava uzņēmuma izveidi tirdzniecības centra “Alfa” jaunajā ēkā, kas vēl ir tapšanas stadijā.

“Lido” apgrozījums 10 mēnešos bijis lielāks nekā pērn tajā pašā laikaposmā, un uzņēmums ir strādājis ar provizorisku peļņu 0,5 miljonu latu apjomā.

“DIENAS BIZNESS”; pēc S. Dieziņas korespondences ““Lido” pievērsies Baltkrievijas tirgum”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!