• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja biedra tikšanos ar Ķīnas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2002., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68645

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Saeimas paziņojums

Par uzticības izteikšanu ministriem

Vēl šajā numurā

22.11.2002., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja biedra tikšanos ar Ķīnas vēstnieku

Otrdien, 19. novembrī, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Ēriks Jēkabsons tikās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Vanu Kaivenu.

Galvenā uzmanība tika veltīta jautājumiem, kas skar Latvijas un Ķīnas divpusējo attiecību padziļināšanas iespējas.

Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka Latvijai un Ķīnai ir daudz kopīga un abu valstu attiecības jāturpina attīstīt visdažādākajos līmeņos. Ķīnas vēstnieks V.Kaivens atzina, ka Latvija pēdējos gados ir daudz sasniegusi gan iekšpolitikā, gan ārpolitikā, kā arī iepazīstināja Saeimas priekšsēdētājas biedru Ē.Jēkabsonu ar pēdējām aktualitātēm Ķīnas iekšpolitikā. Vēstnieks akcentēja Latvijas valsts pozitīvo tēlu Ķīnā. Savukārt Saeimas priekšsēdētājas biedrs Ē.Jēkabsons atzina, ka pasaule pēc 11. septembra notikumiem ASV ir mainījusies un tas prasa jaunas reformas visās jomās.

Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka Latvijai un Ķīnai ir jāturpina sadarbība ekonomikas un tirdzniecības jomā un tā aktivizēsies pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā, kas ir Ķīnas trešais lielākais ekonomiskais partneris.

Abas puses pārrunāja Ķīnas seno kultūru un reliģiju. Kā uzsvēra Ķīnas vēstnieks V.Kaivens, attīstoties valsts materiālajai labklājībai, ir jādomā arī par cilvēka morālo un garīgo attīstību, vienlaikus saglabājot kultūrvēsturiskās vērtības un normas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!