• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu Latvijas jaunajai aizstāvju paaudzei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2002., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68652

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, pasniedzot "Rīgas balvu" un sveicot

Vēl šajā numurā

22.11.2002., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu Latvijas jaunajai aizstāvju paaudzei

VANAGI.JPG (20883 bytes)

Daugavas Vanagu Kanberas nodaļas pārstāvis Žanis Mediķis, Antons Rudka un Valija Rudka Kanberā šī gada 22. septembrī pēc LR aizsardzības ministra atzinības raksta un Jaunsardzes atzinības zīmes pasniegšanas Antonam Rudkam

Foto: no A. Rudkas personiskā arhīva

Kā laikraksta “Latvijas Vēstnesis” redakcijai no Austrālijas ziņo organizācijas “Austrālijas latviešu balva jaunsargiem” pārstāvis Jānis Vējiņš, Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija ir izteikusi oficiālu pateicību Latvijas Zemessardzes un Jaunsargu kustības ilggadējam aktīvam atbalstītājam — Austrālijā dzīvojošajam latvietim Antonam Rudkam. Šī pateicība izpaudusies kā aizsardzības ministra Ģirta Valda Kristovska parakstīts atzinības raksts, kuru Daugavas Vanagu Kanberas nodaļas pārstāvis Žanis Mediķis A. Rudkam nodeva Kanberas latviešu biedrības saietā 22. septembrī. Vienlaikus A. Rudkam tika pasniegta arī Jaunsardzes daļas priekšnieka Zemessardzes majora Sergeja Čevera atzinības zīme ar tiesībām to nēsāt.

Antons Rudka jau ilgus gadus sniedz plašu finansiālo atbalstu Latvijas Zemessardzei un it īpaši Jaunsargu kustībai. “Latvijas Vēstnesis” (“LV” Nr.119, 23.08.2002.) savus lasītājus jau informēja arī par vienu no jaunākajiem Antona Rudkas dāvinājumiem — Jaunsargu kustības desmitgades svinībās tās biedri saņēma īpaši darinātu Latvijas Republikas Jaunsardzes karogu, kā arī milzīgu svētku torti.

Laikraksta “Latvijas Vēstnesis” redakcija vienlaikus atvainojas Antonam Rudkam, jo minētajā publikācijā bija ieviesusies kļūda fotoattēlu parakstos: Jaunsardzes karoga iesvētīšanā Rīgas Doma baznīcā 22. augustā piedalījās un šo karogu Latvijas Republikas aizsardzības ministram Ģ.V.Kristovskim pasniedza nevis pats tā dāvinātājs Antons Rudka, bet gan organizācijas “Austrālijas latviešu balva jaunsargiem” pārstāvis Jānis Vējiņš. Viņš kopā ar karoga šuvēju — mākslinieci Ausmu Apšu arī piedalījās svinīgajā ziedu nolikšanā pie Brīvības pieminekļa.

Dina Gailīte, “LV” tieslietu virsredaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!