• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Pienācis laiks uzrunāt visu Latvijas sabiedrību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2002., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68656

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šajā vēsturiskajā un Latvijai liktenīgajā dienā

Vēl šajā numurā

22.11.2002., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Pienācis laiks uzrunāt visu Latvijas sabiedrību”

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga:

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar nosūtīja apsveikumu konferencei “Starpkultūru komunikācija un mediji — kopīgu vērtību meklējumos”:

“Dāmas un kungi, konferences organizētāji un rīkotāji!

Plašsaziņas līdzekļi ir ievērojams spēks sabiedrības noskaņojuma veidošanā, tieši tāpēc preses brīvību kā augstāko demokrātijas sasniegumu nedrīkstētu atstāt pašplūsmā.

Priecājos, ka beidzot Latvijā pietiekami tiek novērtēta plašsaziņas līdzekļu īpašā loma integrācijā. Izsaku pateicību Latviešu valodas apguves valsts programmas direktorei Aijai Priedītei par uzņēmību Rīgā rīkot “Nordic Network for Intercultural Communication” (NIC) ikgadējo konferenci, risinot šo valstij būtisko tēmu. Apzinoties šīsdienas konferences “Starpkultūru komunikācija un mediji — kopīgu vērtību meklējumos” aktualitāti, man ir patiess prieks pieņemt piedāvājumu būt par tās patronesi.

Latviešu valodas apguves valsts programmas uzmanības lokā vienmēr ir bijuši dažādu kultūru saskarsmes jautājumi. Cik zinām, LVAVP jau kopš savas darbības sākuma 1996. gadā par galveno mērķi izvirzījusi saliedēt Latvijas sabiedrību, mazinot valodisko sašķeltību un veicinot kopīgu vērtību rašanos. LVAVP sākotnējā un līdzšinējā darbība vērsta galvenokārt uz mazākumtautību pārstāvjiem, kuri vēlas apgūt un pilnveidot savu latviešu valodu, lai pilnvērtīgi piedalītos Latvijas attīstībā.

Uzskatu, ka ir pienācis laiks uzrunāt visu Latvijas sabiedrību, nedalot mērķauditoriju pēc nacionālās vai kādas citas piederības. Tikai apvienojot dažādu tautību un pilsoniskā statusa cilvēkus, gan politikas īstenotājiem, gan žurnālistiem izdosies sekmēt katra sabiedrības locekļa līdzdalību valstiskajos procesos.

Novēlu veiksmi un panākumus konferences darbā! Patiesi ceru, ka konferences kopīgais darbs satuvinās plašsaziņas līdzekļu veidotājus, kuri ar savu turpmāko darbību harmonizēs Latvijas sabiedrību visu etnisko grupu interesēs.”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!