• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts budžeta skaitļiem, procentiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2002., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68657

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iekšlietu ministra tikšanos ar ārvalstu diplomātiem

Vēl šajā numurā

22.11.2002., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts budžeta skaitļiem, procentiem

Šā gada desmit mēnešos valsts konsolidētā kopbudžeta (valsts pamatbudžets + speciālie budžeti + pašvaldību budžeti) kopējie ieņēmumi ir 1,55 miljardi latu, kas ir par 131 miljonu latu jeb 8,5% vairāk nekā pērnā gada attiecīgajā laika posmā.

Kopbudžeta izdevumi janvārī – oktobrī bijuši 1,6 miljardi latu, valsts kopbudžeta fiskālais deficīts – tikai 32 miljoni latu, liecina Valsts kases oficiālais budžeta izpildes pārskats. Tas ir ievērojami mazāk, nekā plānots, un arī mazāk nekā 2001.gadā – pērnā gada desmit mēnešos budžetā jau bija izveidojies 46 miljonu latu deficīts.

Oktobrī valsts konsolidētā kopbudžeta kopējie ieņēmumi bija 163,4 miljoni latu, izdevumi – 175,2 miljoni latu, fiskālais deficīts – 12,2 miljoni latu.

Valsts bud?eta fiskālais deficīts desmit mēnešos ir bijis 26,5 miljoni latu. Pašvaldību budžeti kopā veidojuši 15,99 miljonus latu fiskālo deficītu.

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis norāda:

“Līdzšinējā 2002.gada budžeta izpilde ir pilnībā pieņemama. Taču mani tomēr uztrauc iepriekšējās valdības gatavotie un iepriekšējās Saeimas pieņemtie grozījumi šā gada budžeta likumā, kas paredz budžeta deficītu palielināt līdz 2,7% no iekšzemes kopprodukta. Tie rada bažas par strauju budžeta izdevumu un līdz ar to arī budžeta deficīta pieaugumu decembrī.”

Šā gada desmit mēnešos lielākais speciālais budžets – valsts sociālās apdrošināšanas budžets – ir saņēmis 436,1 miljonu latu, kas ir par 10 miljoniem latu vairāk, nekā plānots, un par 33 miljoniem latu vairāk nekā pērn attiecīgajā laika posmā. Turklāt oktobra beigās sociālajā budžetā bijis tikai 4,8 miljonu latu deficīts, kas ir vairākkārt mazāks, nekā likumā plānotais.

Veselības aprūpes speciālais budžets desmit mēnešos saņēmis 132,3 miljonus latu, kas ir par 600 tūkstošiem vairāk, nekā bija plānots, un par 17 miljoniem latu vairāk nekā pērnā gada janvārī – oktobrī.

Vēl viens nozīmīgs speciālais budžets – autoceļu fonds – desmit mēnešos saņēmis 59,4 miljonus latu, kas atbilst plānotajam apjomam un par 15 miljoniem latu pārsniedz pērnā gada attiecīgā laika posma ieņēmumus.

 

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!