• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par būvniecības apjomiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.2002., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68752

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par datorizēto cilvēka palīgu

Vēl šajā numurā

26.11.2002., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par būvniecības apjomiem

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka 2002. gada deviņos mēnešos būvniecības apjomi veidoja 316,9 miljonus latu jeb par 7% (rēķinot salīdzināmās cenas) vairāk nekā 2001. gada deviņos mēnešos. Trešajā ceturksnī tika veikti būvdarbi 141,2 miljonu latu apmērā, kas salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu ir par 8,4% vairāk.

Šā gada deviņos mēnešos ārpus Latvijas Republikas veikto būvdarbu apjoms bija 1,5 miljoni latu (2001. gada deviņos mēnešos – 5 miljoni latu). Visvairāk būvdarbu veikts NVS un Eiropas Savienības valstīs – attiecīgi 0,7 un 0,5 miljoni latu (2001. gada deviņos mēnešos – 3,4 un 0,4 miljoni latu). Tai pašā laikā citu valstu būvnieki Latvijas Republikā veikuši būvdarbus 1,2 miljonu latu apmērā. Ļoti aktīvi bijuši ES un Igaunijas būvnieki – attiecīgi 0,4 un 0,3 miljoni latu.

Salīdzinot ar 2001. gada deviņiem mēnešiem, šā gada triju ceturkšņu laikā jaunās būvniecības apjomi (rēķinot salīdzināmās cenās) palielinājušies par 26,3% jeb par 26,4 miljoniem latu. Savukārt remonta un rekonstrukcijas darbu apjoms samazinājies par 2,9% (5,6 miljoni latu).

Salīdzinot ar 2001. gada deviņiem mēnešiem, maģistrālo cauruļvadu, komunikācijas un spēka līniju jaunās būvniecības un remontdarbu apjoms audzis (rēķinot salīdzināmās cenās) 1,4 reizes mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības, dzīvojamo ēku – attiecīgi 1,3 un 1,2 reizes. Tai pašā laikā ostu un dambju būvniecības apjoms samazinājies par 63%, administratīvo ēku – par 4%.

2002. gada pirmajā pusgadā ekspluatācijā pieņemtas dzīvojamās ēkas ar kopējo platību 87,8 tūkst.m2, tai skaitā individuālās dzīvojamās mājas – 78,2 tūkst. m2. Trešajā ceturksnī ekspluatācijā pieņemtas individuālās dzīvojamās ēkas ar kopējo platību 42,9 tūkst.m2.

2002. gada deviņos mēnešos pieņemti ekspluatācijā daudzi svarīgi tautsaimniecības objekti, piemēram, Rīgā – jaunā LMT administratīvā ēka, tirdzniecības parka ALFA otrais stāvs, divi lielveikali “Maxima”, golfa laukums “Ozo GoLF Club”, Krāslavas rajonā – Šķaunes robežpārejas komplekss un Zilupes dzelzceļa robežas kontroles punkta komplekss, Daugavpils rajonā – Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes Piedrujas nodaļas un robežas pārejas apvienotais komplekss, Daugavpilī – jauna asfaltbetona rūpnīca, Ventspilī – jauns ūdensatrakciju parks.

Investīciju un nekustamā īpašuma statistikas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!